Aktywne Wpisy
sieporobilo +893
kseroboy +240
Zwykła historia bez happy endu.
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
No to może niech zniosą ten podatek Belki w końcu to lokaty i obligacje staną się opłacalne. Połowa tych deweloperskich lepianek jest kupowana spekulacyjnie a nie dlatego, że ktoś nie ma gdzie mieszkać.
Ps
A wiecie dlaczego część deweloperów przebąkuje, żeby wstrzymać programy? Bo wyprzedali już wszystko i potrzebują czasu by wybudować nowe. Typowe FOMO by przypadkiem inny deweloper nie zarobił
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budownictwo #budowadomu #inwestycje #ekonomia #pieniadze #gospodarka #polska #gielda #kryptowaluty
To jakby napisać, że Polacy nie mają co jeść, dlatego jedzą chleb.
@mike78: na razie nie ma jeśli to bliska rodzina, dalsza tam jakoś procentowo, ale koalicyjne lewaki z razem chcą go wprowadzić nawet za najbliższe pokrewieństwo.
Wyobraź sobie, że ojciec ma gospodarstwo, które założył jeszcze dziadek czy pradziadek. Niech to będzie 100ha, przy tych cenach warte z maszynami pewnie z 10mln, no to normalne, że nikt 10 baniek na koncie nie trzyma w razie W, nie masz kasy, żeby je wykupić, przychodzi taki Zandberg, rekwiruje i sprzedaje
Na lokaty nie jest nisko. W większości albo go nie ma albo jest kwota wolna kilkadziesiąt k € na osobę
W Szwajcarii podatku od zysków kapitałowych nie płacisz po spełnieniu określonych warunków, które mogą różnić się między kantonami.
Eh, specjaliści podatkowi…
Zresztą co ja będę się rozpisywał, postuj gdzie Zandberg czy ktokolwiek z Razem lub Lewicy mają w programie albo mówili o tym o czym teraz piszesz. Chociaż z tego co widzę to jesteś jednym z tych który ciałem by