Najgorsze jest to, że najczęściej tylko ścieżki rowerowe są odśnieżone. Zwykły chodnik dla pieszych jest mokrą paćką, w której but zapada się przy każdym kroku. Czuje się wtedy, jakbym chodził po plaży po piasku. Ale oczywiście nie można przejść po ścieżce dla rowerów, bo zawsze znajdzie sie chociaż ten jeden pedalarz, który będzie z---------ć w zimę
@luke-dolla7 ja sobie przyjezdzam rowerkiem do pracy, sama przyjemnosc, nawet dzis w sniegu. Chyba by nie p------o jakbym mial wybrać samochod i zapłacić za parking na caly dzien albo śmierdzącą komunikacją.
@Szalom Jak jest zima, drogi oblodzone to raczej nikt nie jeździ 50 km/h. Rozważam scenariusz realny, kiedy ciężarówka jedzie max. 30 km/h i zaczyna hamować, ale śliska nawierzchnia wydłuża drogę hamowania. Jak przywali we mnie z prędkością 15 km/h to śmiem twierdzić, że co najwyżej będę miał siniaka od poduszki powietrznej.
Jak ja pojadę 30 km/h i rowerzysta przede mną zaliczy glebę i wpadnie mi pod kółka to raczej będzie bardziej
@luke-dolla7: Typowy płacz człowieka, który prawdopodobnie nigdy nie przemieszczał się innym sposobem niż samochodem, wersja 71250. Zamiast narzekać na świat może po prostu zaakceptuj, że jest jak jest? Mniej nerwów i płaczu. Każdy może się poruszać wedle woli i możliwości, ale wiadomo, "moja racja jest najmojsza". Jak Ci to przeszkadza, to polecam wnieść projekt obywatelski, zebrać podpisy i zmienić kodeks drogowy, zamiast płakać po raz setny, jak to jest źle,
@metaxy: nie zachowuje. Trochę w życiu na rowerze pojeździłam i wielu jest takich dzbanów, co wyprzedzając niemal zahaczą Cię lusterkiem, bo tak i kropka.
@luke-dolla7: nic głupszego dziś nie przeczytam, dzięki xD "sekta pedalarzy" xDD jeśli ktoś jeździ na -10 i nie widzi w tym niczego nadzwyczajnego i należy Twoim zdaniem do "sekty pedalarzy" to zacząłbym jednak od przemyślenia skąd tyle pustej przestrzeni w Twoim łbie
@luke-dolla7: nie umiesz prowadzić kulturalnej dyskusji i tyle: "dzban, sekta, podludzie", a potem płaczesz, że mityczna sekta pedalarzy cię atakuje... Nawet jakbyś miał gdzieś rację, to zacząłeś i kontynuujesz w stylu, że rozmawianie z tobą nie ma sensu. No i nadal czekam żebyś mi powiedział jak chcesz zgodnie z przepisami wyprzedzić rowerzystę nie korzystając z drugiego pasa. Bo ewentualnie mogę Ci to rozrysować dlaczego jest to niemożliwe.
@metaxy Ale ja wyraziłem swój pogląd i nie interesują mnie opinie losowych wykopków, tym bardziej nie będę się wdawał w długie dyskusje bo to na tym portalu nie ma sensu. Jakoś żaden z rowerzystów nie stwierdził: "no faktycznie czasem może to być niebezpieczne, może rzeczywiście to trochę ryzykowne jeździć na rowerze w taką pogodę" tylko jest wręcz skrajność w drugą stronę bo jestem #!$%@? samochodziarzem xD czekam aż mnie ktoś tu
Ale ja wyraziłem swój pogląd i nie interesują mnie opinie losowych wykopków, tym bardziej nie będę się wdawał w długie dyskusje bo to na tym portalu nie ma sensu.
@luke-dolla7: wdajesz się, ten wpis ma 2 strony komentarzy w tym 22 Twoje na tę chwilę. I ja bym Ci nawet przyznał gdzieniegdzie rację, sam robię rowerem znaczne ilości km, ale w zimie mniej i momentami bywa niebezpiecznie ślisko, więc nie
@drzdrzownica: co
Jak jest zima, drogi oblodzone to raczej nikt nie jeździ 50 km/h. Rozważam scenariusz realny, kiedy ciężarówka jedzie max. 30 km/h i zaczyna hamować, ale śliska nawierzchnia wydłuża drogę hamowania. Jak przywali we mnie z prędkością 15 km/h to śmiem twierdzić, że co najwyżej będę miał siniaka od poduszki powietrznej.
Jak ja pojadę 30 km/h i rowerzysta przede mną zaliczy glebę i wpadnie mi pod kółka to raczej będzie bardziej
ten sam Mirek w pierwszym poście
Jak nazwać człowieka świadomie wsiadającego na rower w takich warunkach?
Właśnie tak jak przytoczyłaś ¯_(ツ)_/¯
Ale ja wyraziłem swój pogląd i nie interesują mnie opinie losowych wykopków, tym bardziej nie będę się wdawał w długie dyskusje bo to na tym portalu nie ma sensu.
Jakoś żaden z rowerzystów nie stwierdził: "no faktycznie czasem może to być niebezpieczne, może rzeczywiście to trochę ryzykowne jeździć na rowerze w taką pogodę" tylko jest wręcz skrajność w drugą stronę bo jestem #!$%@? samochodziarzem xD czekam aż mnie ktoś tu
@luke-dolla7: wdajesz się, ten wpis ma 2 strony komentarzy w tym 22 Twoje na tę chwilę. I ja bym Ci nawet przyznał gdzieniegdzie rację, sam robię rowerem znaczne ilości km, ale w zimie mniej i momentami bywa niebezpiecznie ślisko, więc nie