Aktywne Wpisy
LilaRogue +28
Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu
lagomorph +321
Przechodziłem przez jezdnię w strefie zamieszkania. Samochód jadący grubo ponad limit (pewnie z 50 km/h) zahamował z piskiem opon i kierowca zaczął do mnie mordę wydzierać, że mam się wynosić z ulicy na przejście dla pieszych. Pytam "jakie przejście?" a on wskazuje próg zwalniający (taki poszerzany) i mówi, że to jest przejście dla pieszych xDDDDDD. Dyplomatycznie wyraziłem wątpliwość co do kompetencji osoby, która zaliczyła mu egzamin na prawo jazdy i odjechał. Robię
Czy ci podludzie nie mają wyobraźni? Jeden upadek i wlatuje mi taki dzban pod koła i zgadnij kto pójdzie siedzieć?
Powinni wprowadzić zakaz poruszania się na rowerze na drodze publicznej jeśli temperatura spada poniżej 5 stopni...
#zalesie #gownowpis #rower #zima #hejto
Niekoniecznie, w samochodzie mam podgrzewane fotele więc moje pośladki nie mają problemu z mrozem w przeciwieństwie do potencjalnych samobójców rowerowych, tych to musi mróz nieźle w tyłek szczypać :)
Oh, czyli tobie się nie zdarzyło, więc na pewno nikomu nie się wydarzy? Jak mówiłem, brak wyobraźni to wasz największy problem.
Stara baba co musi o 7 po bułki jechać na składaku albo menelaos na swoim majątku - starych wigrach - na pewno panują nad swoim rydwanem na oblodzonym asfalcie.
@ApacerPL: Ty opisujesz przypadek, gdzie rowerzyści nie posiadali obowiązkowego wyposażenia. OP p----------a się do prawidłowo jeżdżących.
@luke-dolla7: Ile takich wypadków miało miejsce na przestrzeni
@luke-dolla7: jeżeli uważasz że w ostatnim czasie jest ślisko na drogach, to oddaj prawko xD
ślisko to jest koło zera.
xD po tych słowach sam powinieneś oddać. Poczytaj o zjawisku zwanym resublimacja :)
@luke-dolla7: Pewnie jakiś debil który nie zachowuje odstępu na drogach
Nie pracuję w urzędzie statystycznym. Starczy, że jeden mi wpadnie pod koła :)
Jak tak Ci biedni ludzie pojmują świat to się wcale nie dziwię że żyją jak żyją i mają co mają. "
A ile to samochodziarzy się r---------a po miastach? I naraża osoby trzecie na traumę i nie bezpieczeństwo? Ile samochodziarzy wymusza pierwszeństwo na pasach 2 tonowym pojazdem? Ile samochodziarzy wymija w lato rowerzystów z zachowaniem metra, maksimum półtorej przy 100km/h? I to wszystko przez lenistwo, egoizm i arogancje - bo się nie chce d--y ruszyć 2-3km do pracy, albo bo zalańcowi się zachciało zmielonej odbytnicy krowy z "maczka" .
Kiedy ostatnio byłeś gdzieś na piechotę? Co drugi jak nie ustąpi pieszemu to z--------a 50-60 i hamuje ostatnie 15m przed pasami, przed rondem gapi się w lewo jak krowa i nie spojrzy czy ktoś nie doszedł
@MojHonorToWiernosc: do 5 km/h?
@MojHonorToWiernosc: nie zawsze się da bezpiecznie wyprzedzić.
Opony zimowe na rowerku zamontowane?
Widzę, że sekta pedalarzy na prawdę istnieje i żyje w swojej odklejonej bańce xD
Wg przedstawicieli sekty:
-mam zachować bezpieczną odległość od rowerzysty (czyli mam jechać lewym pasem pod prąd, bo jak się j----y wyłoży to głowę będzie miał przy podwójnej
Czemu wszystkim to przeszkadza jeszcze jeździłem autem to nigdy nie jeździłem za rowerzysta blotnik w błotnik tylko tyle na ile wiedziałam ze zdaze za reagować albo sie zatrzymać nawet jesli bu oznaczało to jazdy kilka km za takim delikwentem a wyprzedzeniem tak samo jak
xD warstwa lodu / szronu może mieć 1 mm grubości i jej nie widać, a przy hamowaniu odpala się ABS i czujesz, że autko leci dalej :)
No ale dla wykopka czarna droga to gwarancja przyczepności ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak. Nie, nie musisz zjeżdżać na lewy pas, wystarczy że chwilkę poczekasz :) już widać, że jesteś totalnym aroganckim ignorantem, który wszędzie się spieszy, i przekłada siebie ponad innych. Typowe.
Naucz się czytać ze zrozumieniem, potem możemy pogadać. Ty nie powiedziałeś, ale twoi koledzy z sekty owszem.
no zesrałeś więc ludzie jadą po tobie, proste