Aktywne Wpisy

31 maja pierwszy raz bede leciał samlotem a 7 czerwca drugi raz. Znając moje szczeście to sie pewnie rozbijemy
DoktorMorela +10
Nic mnie tak nie bawię jak ból d--y wykopkow ze lekarze zarabiają od nich wiecej xd
Tymczasem przeciętny wykopek ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, nie potrafi pisać, ma nikłe pojęcie o czymkolwiek i nawet nie trzymał laski za rękę xd
Wieksza czesc tego narodu ma problem z przyswojeniem wiedzy ze szkoly podstawowej. Dalej jest tylko gorzej. O czym my w ogóle dyskutujemy xd
#lekarze #lekarz #zarobki
Tymczasem przeciętny wykopek ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, nie potrafi pisać, ma nikłe pojęcie o czymkolwiek i nawet nie trzymał laski za rękę xd
Wieksza czesc tego narodu ma problem z przyswojeniem wiedzy ze szkoly podstawowej. Dalej jest tylko gorzej. O czym my w ogóle dyskutujemy xd
#lekarze #lekarz #zarobki

#nieruchomosci #kredythipoteczny #pytaniedoeksperta #prawo
Mireczki, mam pytanie odnośnie księgi wieczystej, zakupiłem mieszkanie z rynku wtórnego za pomocą kredytu hipotecznego. Mieszkanie które kupiłem miało na sobie również hipotekę. Dzisiaj sprawdziłem w KW, że jestem już właścicielem, widnieje w dziale IV hipoteka którą zawarłem, ale nadal jest hipoteka poprzedniego właściciela. Czy ten wpis sam zniknie czy powinienem dokonać jeszcze jakiś formalnych ruchów lub poprzedni właściciel, z tego co wiem podczas podpisania aktu wszystkie formalności powinny być spełnione. Kojarzę eksperta od kredytów @marcpol może coś podpowie albo inny Miras obeznany z tematem, jest to moja pierwsza nieruchomość więc jestem trochę zielony w temacie, a nie chciałbym obudzić się z ręką w nocniku za kilka lat.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Powinienes to za wczasu ustalic z notariuszem, kto zglasza wniosek o zmiany w KW. Teraz musisz sam wnosic albo notariusz ( ale pewnie trzeba zaplacic drugi raz )
Prawdopodobnie Twoja umowa kredytowa również wymaga złożenia tego wniosku i przedstawienia go Twojemu bankowi w ustalonym terminie.
Możliwa jest też sytuacja w której kredyt poprzedniego właściciela był już spłacony, ale nie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@Zlmmerman: I drugie pytanie - co robił notariusz, że nie zrobił oświadczenia ze strony wcześniejszego właściciela, że hipoteka jest spłacona (i inne dokumenty)?
@mirko_anonim Kontaktuj się z wcześniejszym właścicielem.
@Zlmmerman: Tak, to standardowa procedura w przypadku, gdy nabywana nieruchomość jest obciążona hipoteką i wierzytelność, której jest ona zabezpieczeniem jest spłacana z kredytu kupującego.