Wpis z mikrobloga

• 4
@mirko_anonim oni to prędzej czy później przepiją i dalej będą biedakami. Dostanie czegoś za darmo nie oznacza sukcesu, szczególnie jeśli się nigdy nie pracowało.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Takie jest koło fortuny. Jedni Ci powiedzą, że trzeba się uczyć i ciężko pracować, inni powiedzą że wystarczy być cwaniakiem a prawda jest taka, że trzeba mieć szczęście. Najbogatsi ludzie na świecie też często są najbogatsi bo poznali kogoś odpowiedniego, trafili perfekcyjnie w miejsce i czas albo po prostu im rodzina mocno pomogła. Z kolei z drugiej strony zdarzają się sytuacje że ktoś z nie swojej winy zostanie oszukany
enten - @mirko_anonim: Takie jest koło fortuny. Jedni Ci powiedzą, że trzeba się uczy...

źródło: 800px-Pu_Yi%2C_Qing_dynasty%2C_China%2C_Last_emperor

Pobierz
  • Odpowiedz
@2xpapanalepiku ja Ci nie zabraniam.
Radzę
Do niczego to nie prowadzi, bo co jesteś w stanie zrobić z tym że o tym wiesz, że jest niesprawiedliwe na ziemi?
A wysłuchiwanie tego dniami, uwierz mi, jest toksyczne
Skup się na sobie, zobacz co możesz usprawnić i to rób, a nie p--------i (bo nie masz na nie wpływu) się zajmujesz i podniecasz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie ma sensu się tak porównywać - życie nie jest sprawiedliwe, jeden ma miliony bo odziedziczył a inny odziedziczył po rodzicach chorobę genetyczną i umiera w cierpieniach w wieku 10 lat.

Żyj i daj żyć innym, staraj się samemu rozwijać - masz super przydatny zawód, może spróbuj działać na innych rynkach, albo z nowym podejściem a resztę olewaj.
  • Odpowiedz
@TheOneWhoKnocks: absolutnie nie pije do tego co napisałeś, nawet przyznam Ci rację z tym że u mnie wtedy nikt oficjalnie i publicznie nie wsiadał na szefa.
U ciebie widać to poszło dalej i chyba czas na porządki albo zdystansowanie się od towarzystwa. W innym przypadku oni zrobią to za Ciebie w najmniej dogodnej chwili
  • Odpowiedz
pracuję od ponad 20, prowadze firmę stolarską którą z całych sił próbuję rozwijać i naprawdę lubię stolarkę, ale nigdy jakoś mega zaradny nie byłem i kokosów nie ma

@mirko_anonim: Może zainteresuj się przedsiębiorczością, sprzedażą i marketingiem? Od 20 lat prowadzić firmę, do tego zakład stolarski (duże zapotrzebowanie na rynku na to), do tego zadowoleni klienci i mówisz że nie ma kokosów? No to ewidentnie coś robisz nie tak z ekonomicznego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Coś słabo z tą stolarką u Ciebie. Znajomych to stolarz za zrobienie szaf w zabudowie skosił jak za złoto. Oczywiście po co fakturka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Aż sama myślałam się tym zająć, przecież sklecenie szaf z płyty MDF to nie fizyka jądrowa. Celuj właśnie w jakiś młodych co się na niczym nie znają, im można zaśpiewać każdą cenę.
  • Odpowiedz