Wpis z mikrobloga

Ile średnio wydajecie miesięcznie inwestując w swój wygląd? U mnie mniej więcej by wyglądało tak:
- włosy - szampony do włosów, odżywki, minoksydyl, dermastampy, finasteryd, fryzjer - wyjdzie około 200 zł miesięcznie
- zęby - regularny skaling u dentysty, nici do przestrzeni międzyzębnych, płyny do płukania, pasty z odpowiednią zawartością fluoru, zabiegi wybielania - około 100 zł miesięcznie
- skin care - różne kremy i preparaty aby zachować odpowiednią hydrację skóry twarzy i całego ciała - ok. 50 zł miesięcznie
- depilacja laserowa - w niechcianych miejscach np. plecy, barki - wyjdzie pewnie ze 100zł miesięcznie (cięzko stwierdzić bo odrastają i czasem trzeba powtarzać a czasem nie chodzę).
- manicure i pedicure - ok. 50 zł miesięcznie, dbanie o paznokcie i dłonie to podstawa
- zapachy - posiadanie porządnej wody kolońskiej to podstawa, miesięcznie może z 20 zł
- ciuchy - zależy jak często odświeżam garderobę ale pewnie wyjdzie z 200-300 zł miesięcznie
- muskulatura - karnet na siłownię, kreatyna, białko, cytrulina, gainery, sterydy - z 400 zł na miesiąc
- zabiegi dodatkowe - okazyjne masaże, floatingi, mikrodermabrazje, solarium - ze 150 zł/miesiąc

Wyjdzie około 1500 miesięcznie a wiadomo czasem więcej jak np. czasem się kupi czegoś więcej (np. zegarek). Jak to u was wygląda?

#niebieskiepaski #rozowepaski #mirabelkopomusz #looksmaxing #logikarozowychpaskow #przegryw #p0lki #p0lka #redpill
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zęby - zrobiłem sobie bonding + wszystkie górne i tylne porcelanowe za prawie 50 koła w 2023 roku, więc teraz tylko polerowanie i piaskowanie co pół roku

@Darten: polecasz zabieg czy nie za bardzo? Miales zdrowe zeby jak sie zdecydowałes?
  • Odpowiedz
@puffpuff: na pewno nie u tego doktora, co wszystko robi komputerowo i jest tak och ach znany na TikToku itd. Miałem wcześniej już zrobione zęby (górne 6 zębów za wtf... 13 tys. zł) z kompozytu włoskiego. Później zdecydowałem się na korony porcelanowe (z wcześniejszym leczeniem, ale strasznie dużo tego nie było). 16 zębów to korony pełnoceramiczne, 6 kompozyt włoski, i 3 kompozyt normalny - wszystko zrobione w ciągu tygodnia. Generalnie
  • Odpowiedz
@puffpuff: więc jak widzisz bonding tylko częściowy, a spora część to korony pełnoceramiczne w kolorze A1 (bielsze są tylko A0, ale to już śnieg). No i bonding jest tańszy, ale robienie bondingu zębów, którymi gryziesz to max. na 2 lata, a nie 15-20.
  • Odpowiedz
  • 1
@LatajacyJeczmien jakieś 50 zł bo do fryzjera nie chodzę - włosy obcina mi matka jak przyjeżdżam do domu i kremuje się tym co już mam kupionego na przecenie. ubieram się na szmatach więc mój jedyny wydatek to najtańsze mydło i dezodoranty, do tego leki dermatologiczne bo mam syfy na twarzy i plecach, no i nie maluję się bo to długo rano schodzi. mój wydatek większy ostatnio w tej kwestii to litr
  • Odpowiedz
bo się rozwodzisz o włosach paznokciach i depilacji. No chyba że targetem nie sa kobiety to nie wiem.

@Adas_Zgodka: Kobiety zwracają uwagę na takie rzeczy... A o ćwiczeniu ciała też mówiłem.

'''- zabiegi dodatkowe - okazyjne masaże, floatingi, mikrodermabrazje, solarium - ze 150 zł/miesiąc'' zazdro ja idę na 3 zabiegi w marcu co mnie będzie kosztować 7k. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@dzoanakurpa: Jakie zabiegi
  • Odpowiedz