Aktywne Wpisy

eaxene +238
Firma co robiła mi kostkę nie była może najlepsza, ale za to była nieterminowa xD
#budowadomu #heheszki
#budowadomu #heheszki
źródło: temp_file1767939718138955708
Pobierz
Kopytnik_1 +521
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #p0lka #blackpill #tinder
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?
źródło: 1000000347
Pobierz

Mój manager dał mi jasno do zrozumienia że mam dwie drogi - albo management i albo zostanie architektem. Ani jedna, ani druga rola mi nie odpowiada - management to praca z ludźmi na co dzień, a za tym nie przepadam. Z zespołem architektów łączy mnie jedna rzecz - wzajemna nienawiść ( ͡º ͜ʖ͡º) Wielokrotnie, bo długich bataliach, udowadniałem im, że idealistyczne wizje w PowerPoint nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Alternatywą byłaby zmiania pracy, ale pewnie skończę w tym samym miejscu po 6 miesiącach. Myślałem o zmiania branży. Obecnie zajmuję się telco, ale niedawno zainteresowałem się ML. No ale to też tak średnio mnie bawi.
#programowanie #programista15k #pracait
Szukaj ofert na technicznego architekta.
Dzięki temu nie muszę siedzieć po pracy
Nie wiem jak u Ciebie,
15 lat doświadczenia. Nie dbam
@groman43: a czemu nie trzecia droga - robić dalej to co się robi? Nie trzeba się wiecznie rozwijać.
Mirek z 10+ lat doświadczenia. Odpowiedź brzmi: uczysz się przez zmianę roli na taką pozwalającą na rozwój, ale to przy założeniu, że chcesz się uczyć. Kilka miesięcy temu dostałem robotę w której mam rozkminić w jaki sposób przenieść kilka/kilkanaście komponentów systemu z jednego konkretnego dostawcy na kolejnego, w sposób przeźroczysty dla komponentów na jakiej chmurze jest odpalane, korzystające z natywnych rozwiązań danego dostawcy
- Dlaczego koniecznie chcesz przejść na managera albo architekta jak Ci się to nie podoba. Możesz spokojnie siedzieć przez ileś lat jako team lead albo senior
-tak jak kilka osób pisało najlepszy sposób nauki to zmiana projektu. Ja nałapałem już praktycznie wszystkie pokemony które używa się przy mojej technologii. Prawie nigdy nie uczyłem się po godzinach chyba że coś mnie bardzo zainteresowano.
-
Możesz próbować zdobyć pracę przy jakimś bardzo ciekawym, innowacyjnym projekcie, gdzie z mniejszym expem byś mógł
@muchatse: Bo się wypala...