Aktywne Wpisy

PurpleHaze +2
#wroclaw
Trochę prywaty.
Rodzina chce się pozbyć, sprzedać ogródek działkowy na ROD osobowice.
Próbowałem dodać ogłoszenie na olx, płatne 300zl O_o
Trochę prywaty.
Rodzina chce się pozbyć, sprzedać ogródek działkowy na ROD osobowice.
Próbowałem dodać ogłoszenie na olx, płatne 300zl O_o

Clefairy +25
Ale pieprzycie z tą obroną Magdy. Jej wypowiedzi były skrajne i butne, prawdopodobne spowodowane nieudanym dziecinstwiem lub ogólnie problemami psychicznymi. Mimo wszystko natura jest taka, że kobiety są przystosowane do macierzyństwa i takie wypowiedzi jak "nie chce aby dziecko do mnie podchodziło po powrocie z pracy i mówiło do mnie -mamo- " raczej nie są normalne i znaczą o pewnych zaburzeniach.
Nie udawajmy, że to jest normalne.
#hotelparadise
Nie udawajmy, że to jest normalne.
#hotelparadise

Jak bardzo stabilne jest moje zatrudnienie na UoP na czas nieokreślony jako adiunkt na uczelni, czyt. jak łatwo/trudno mnie zwolnić? Jestem już z dobrych 8 lat i:
- rokrocznie bardzo dobre wyniki ewaluacji (potwierdzone na piśmie) oraz przyznawane nagrody, pod względem osiągów jestem raczej w topce pracowników i merytorycznie ciężko coś zarzucić
- zajęć do prowadzenia mam aż nadto, nie ma braków w pensum i sytuacja jest stabilna pod tym względem od lat
- na uczelni działa związek zawodowy, choć nie jestem do niego zapisany
Z tego co słyszałem to przy zwalnianiu pracowników pracodawcy potrafią kombinować np. z "likwidacją stanowiska". U mnie to jest raczej nierealne - na uczelni istnieje tylko kilka rodzajów stanowisk, wszystkich doktorów czy profesorów nie zwolnią.
Pytam bo z przełożonym jest ostatnio coś coraz bardziej nie tak i zachowuje się nieracjonalnie. Czy gdyby ktoś chciał się mnie pozbyć wg swojego widzimisię to łatwo by było to zrobić, czy raczej jest to spore wyzwanie? Mowa o bardzo dużej prywatnej uczelni.
#praca #pracbaza #prawo #prawopracy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy łatwo/trudno mnie zwolnić w takiej sytuacji?
Goście siedzą po 20 lat i nic nie publikują, a ty człowieku się szarp od grantu do grantu.