Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, poważnie myślę nad wzięciem auta w #leasing, na co obecnie zdecydowalibyście się w kwocie do 80-90k brutto? Zależy mi na roczniku od 2017/2018 w górę, szukam czegoś co sprawdzi się zarówno w trasie, jak i w mieście, najlepiej w automacie (ale nie jest to warunek konieczny), nie-golas, relatywnie dobrze wyposażony, komfortowy, z fajnym wnętrzem, do tej pory poruszałem się leciwym Golfem IV, więc nie mam punktu odniesienia
#motoryzacja #samochody #motomirko #szukamauta #auto #pokazauto

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

do 80-90k brutto?

@mirko_anonim: Ciężka sprawa. Co do autek, to jak coś jest dobrego do miasta, to już nie jest za dobre na trasę. I na odwrót. Możesz spróbować czegoś sprawdzającego się od zawsze: VW Golf.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @bidzej SUV odpada, małe miejske auta też, myślałem nad sedanem/hatchbackiem, ostatecznie kombi też może być, z tego co widziałem na otomoto to w tym budżecie w oko wpadło mi np Camry z 2019, Elantra z rocznika 2020 w górę, Leon i Insignia/SuperB/Pug 508 (tylko tutaj straszą trochę przebiegi w tej kasie)

• Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ma się sprawdzić w mieście, to raczej bym zrezygnował z Insigni i Superba, bo to pięciometrowe auta. Raczej patrzyłbym na Octavię (nie Leona i Golfa, bo to technicznie to samo, a jeden i drugi mają całkowicie spierniczoną obsługę, jeśli mówimy o najnowszych generacjach), może to Camry, Elantra (chociaż tam jest tyko silnik 1.6, trochę dychawiczny). Albo np. Proceed.
  • Odpowiedz
  • 0
@bidzej Co masz na myśli mówiąc ze spierniczona obsługa w golfie czy Leonie? Bo akurat obsługa multimediow w tych autach to coś mega prostego i przejrzystego.
  • Odpowiedz
@piwakk: Golf VIII i aktualny Leon to karuzela s----------a. Nawet nie o same multimedia chodzi, tylko o obsługę wszystkie na ekranie, z durnymi animacjami które potrzeba przeczekiwać, z zagmatwaną i nieintuicyjną strukturą minusów itd. Do tego w Golfie dochodzi dotykowość wszystkiego, łącznie z przełącznikiem od świateł i gladzikami na kierownicy. Głupiej się nie da.
  • Odpowiedz