Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy naprawdę w największej aglomeracji na południu Polski jest tak ciężko znaleźć pracę dla kogoś bez wykształcenia/doświadczenia za więcej niż minimalna (+kilka stów)?
Przeglądam olx, UP i jest tragedia.
Nie oczekuję żadnych cudów, ale liczyłem na chociaż te 4k netto zważywszy na to, że to miasto wojewódzkie (+wiele miast dookoła).

Mam odłożoną kasę na mieszkanie i zamiast kupować u siebie w powiatowym wygwizdowie myślałem o Kato, ale przegląd ogłoszeń o pracę trochę mnie zdołował.
Teraz pracuję na produkcji, 6k netto, 11.5h poza domem - praca+dojazd.

#praca #katowice #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak się nic innego nie potrafi poza machaniem łapami, to się robi za minimalną- wycena pracy zależy w dużej mierze od tego, ile czasu pracodawca musiałby poświęcić na szukanie kogoś innego i go wdrażać na stanowisko, a nie od rejonu czy czegokolwiek innego.
Jeśli masz tylko "rence i nimi krence" to obok ciebie są setki tysięcy takich.
  • Odpowiedz
@tellet ... No nie do końca bo jeszcze liczy się wiek płeć i aparycja.
I wbrew pozorom to ma większe znaczenie niż dwie ręce i nimi kręcę.
Natomiast co z tego że dostajesz minimalną jak nie jesteś w stanie za nią wyżyć...itd.
  • Odpowiedz
Natomiast co z tego że dostajesz minimalną jak nie jesteś w stanie za nią wyżyć...itd.

@nudziarz123: i czyj to jest problem? Pracodawców że nie są pck, czy może rządu, że "powinny zrobyć minimalno na 6000tyś brudto do renki"?
Bo mi się wydaje, że każdy jest cieciem własnego losu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A ile Ty bys chcial zarabiac bez jakichkolwiek kwalifikacji? Wyciagasz 6k zlotych. Jak na kogos takiego jak Ty to kupa siania. Kolejny co by chcial 20k najlepiej za pol etatu co? Zejdz na ziemie.
  • Odpowiedz
ciężko znaleźć pracę dla kogoś bez wykształcenia/doświadczenia za więcej niż minimalna

@mirko_anonim: właśnie dla takich ludzi jest minimalna, powiedz tak szczerze za co chciałbyś dostać coś więcej jak nic nie potrafisz w swojej dziedzinie.
  • Odpowiedz