Wpis z mikrobloga

@Soothsayer: 470 i 480 przerabiałem, chyba bardziej byłem zadowolony z 480 ze względu na ergonomię, zamieniłem po 3 latach i właściwie wyglądał jak nowy
Obecnie służbowo śmigam na t14 od roku i nie ma się czego przyczepić, wydaje mi się że mniej się nagrzewa, ale to już raczej zdrowo powyżej budżetu @kontodlabeki chyba że jakieś kontakty połapać ze znajomymi z korpo i odkupić przez nich z firmowych czystek magazynowych
  • Odpowiedz
@hehasnoname: ja byłem bardzo zadowolony z t470 (służbowy) i kupiłem sobie prywatnie t490 i ten lapek wypada tragicznie, obudowa trzeszczy, touchpad popsuł się po 2 miesiącach i bardzo się nagrzewa w porównaniu do t470. Teraz służbowego dostałem t15, ale narazie za krótko go testuje żeby coś powiedzieć chociaż wydaje się, że jest zdecydowanie lepiej.
  • Odpowiedz
@kontodlabeki: w większych miastach są wyspecjalizowane sklepy sprzedające laptopy używane w tym poleasingowe, sądzę że w Poznaniu bankowo coś takiego też jest. Szukalbym tam albo u zweryfikowanych sprzedawców allegro, dużo mniejsze ryzyko wpakowania się na minę niż branie od anona
Celuj w ThinkPad 480 z procesorem przynajmniej 3 generacji, za t14 możesz się rozglądanąć, 470 też będzie bardzo ok tylko sam laptop jest większy, bardziej kanciasty w porównaniu do ww.
  • Odpowiedz