WLADCA_MALP
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
256
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Keczupikczu
@WLADCA_MALP:
Obok #thewire opus magnum HBO. Wysoki próg wejścia (dopiero za drugim podejściem obejrzałem cały). Nie posiada żadnej z typowych cech kina następnych lat, które bezczelnie podsuwa wszystko pod nos, bo inaczej widz niczego by nie zrozumiał. Brak typowego podziału antagonista - protagonista przez co widz wychowany na serialowej biegunce, która nastąpiła potem, będzie zagubiony i zdegustowany. Chyba jedyny serial, który pokazuje życie rodzinne przestępcy w taki sposób.
138
toodrunktofuck
@WLADCA_MALP: jeden z niewielu seriali w którym nie przewijalem czołówki
128
Dr_Killjoy
@WLADCA_MALP serial, od którego zoomersi którzy nie potrafią skupić uwagi na dłużej niż 4 sekundy, odbiją się niczym kaczuszki od tafli basenu #pdk.

Ta produkcja wymaga od widza, choćby samo połapanie się wśród kilkudziesięciu drugoplanowych charakterów (z których połowa ma na imię Tony) zajmuje ze 3 sezony. Ale warto, tak bardzo warto.
36
DrFaithless
@WLADCA_MALP bezapelacyjnie nadserial
20
mannoroth
ten gdzie Paulie z Chrisem wywożą ruska do lasu

@Essology: zabił gołymi rękami siedemnastu czechosłowaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
20
Essology
@WLADCA_MALP skończyłem dwa tygodnie temu, nadserial, chyba najlepszy jaki widziałem, na pewno za kilka lat obejrzę jeszcze raz a do niektórych odcinków takich jak ten gdzie Paulie z Chrisem wywożą ruska do lasu albo ten w którym Ralph obraża żonę Johnego Sacka wrócę nawet wcześniej
18
chodznapole
@WLADCA_MALP: ten serial jest najlepszy na świecie
16
M.....k
@troloslaw Tony siedzi w knajpie z rodziną, jest zbliżenie na jego twarz i nagle czarny ekran, wszystko ucięte. Ktoś go o-----ł.
13
Zenek_
@WLADCA_MALP Gandolfini wybitny aktor, jeszcze lepszy człowiek, szkoda że tak szybko odszedł
9
Orowerbogatszy
@WLADCA_MALP Dla mnie najlepszy serial jaki powstał. Nie dla ludzi którzy szukają efektywności rodem z Netflixa.
Za rok albo dwa obejrzę go jeszcze raz.

@Keczupikczu Bardzo celnie.
6
girlsjustwannahavefun
@WLADCA_MALP: mój ulubiony serial
5
SzmaragdowySmok
@WLADCA_MALP: dobry serial rowniez polecam.
4
WLADCA_MALP
@troloslaw: nie będę tu spoilował (msz YT), ale ludzie sprawdzali czy im kablówka nie padła albo telewizor. Trochę to podzieliło fanów na tych co chcą mieć wszystko na tacy i na tych co umieją zrozumieć przekaz reżysera bez łopatologii.
3
kubakabana
@WLADCA_MALP najlepszy serial, top1
3
kowboj268170
@toodrunktofuck dla mnie są dwa seriale, w których jest nakaz oglądania czołówki: Sopranos i Twin Peaks
3
gybefan
@WLADCA_MALP genialny finał, co jakiś czas do niego wracam, i jeszcze ten kawałek Journey.
2
rolnik_sramwdolinie
@WLADCA_MALP: Nadserial.
2
Raa_V
@WLADCA_MALP: kiedyś na forach, z 15lat temu, modne było napisać, że przereklamowany i płytki a dziś tak napisać to jak papieża obrażać.

Mój absolutny top. Nadal czekam na coś podobnego i chyba se poczekam bo raczej , żaden gigant nie zainteresuje w przegadany , wolny i lepki czarny humor i brak bohaterów.
2
jose_bambaryla
James Gandolfini to najlepszy aktor ze wszystkich seriali.
2
WLADCA_MALP
@troloslaw: pamiętasz scenę jak Michael Corleone wchodzi do kibla w restauracji i szuka tam schowanej broni aby za chwilę zastrzelić kolesia przy stoliku? Poza tym Ojciec Chrzestny to był ulubiony filmy Toniego.
2