Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

NaglyAtakGlazurnika +168
Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
źródło: Screenshot_20250903-115145__01
Pobierz

Obok #thewire opus magnum HBO. Wysoki próg wejścia (dopiero za drugim podejściem obejrzałem cały). Nie posiada żadnej z typowych cech kina następnych lat, które bezczelnie podsuwa wszystko pod nos, bo inaczej widz niczego by nie zrozumiał. Brak typowego podziału antagonista - protagonista przez co widz wychowany na serialowej biegunce, która nastąpiła potem, będzie zagubiony i zdegustowany. Chyba jedyny serial, który pokazuje życie rodzinne przestępcy w taki sposób.
Ta produkcja wymaga od widza, choćby samo połapanie się wśród kilkudziesięciu drugoplanowych charakterów (z których połowa ma na imię Tony) zajmuje ze 3 sezony. Ale warto, tak bardzo warto.
@Dr_Killjoy już bez przesady, z tym połapaniem się który jest synem kogo nie jest źle, a często ma to trzeciorzędne znaczenie.