Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

14. czasami mówię coś chamskiego i bezpośredniego i nie czuję się z tym źle, mimo że doskonale wiem, że to nie na miejscu

@Zoyav: autystyk właśnie z reguły nie rozumie, że powiedział coś nie na miejscu. Gorzej odbierają sygnały społeczne.

Cały wpis bardziej mi przypomina depresję.
  • Odpowiedz
chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem, napisałam we wpisie, że ciekawi mnie tylko jak ludzie odbierają coś takiego na wykopie

@Zoyav: teraz już wiem. Napisałaś to dla atencji
  • Odpowiedz
  • 0
@TakiSobieLoginWykopowy w końcu jestem atencyjnum różowym paskiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak serio, to dużo osób mi powiedziało w internecie, że zachowuję się jakbym miała autzym, w realu nie, bo jestem świadoma tego, że jestem s---------a i nie przyznaję się do większości rzeczy, bo wiem że mogą być dziwnie odbierane przez normictwo
  • Odpowiedz
@Zoyav: 1. To typowe np. dla depresji, może warto się przejść do psychiatry?
2. Najwyraźniej nie nawiązujesz głębszych relacji, co też jest dziwne, że kompletnie nie masz takiej potrzeby (chyba, że masz już takie osoby i nie szukasz nowych)
3. Empatia najczęściej jest tylko na pokaz. Ile ludzi by za*ebało nawet swoją najbliższą rodzinę, jakby im ktoś za to zapłacił :D I to zazwyczaj są dokładnie ci sami, co będą robić największe
  • Odpowiedz
  • 0
@not_me co do punktu 6 i 7, to właśnie rodzice jak chcieli mnie przytulić, to ja nie chciała, więc nic na siłę, dali sobie spokój
  • Odpowiedz
w końcu jestem atencyjnum różowym paskiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zoyav: byłem ciekaw po co prowokujesz ludzi do zainteresowania się twoją osobą co z automatu wyzwala w nich potrzebę niesienia pomocy. Skoro nie oczekujesz pomocy, to zostaje atencja.

To wszystko jest nieważne. Sama się nie zdiagnozujesz i proszę nie wmawiaj sobie autyzmu tylko po to aby wytłumaczyć sobie, dlaczego jesteś jaka jesteś.
Jeśli to nie autyzm a ty zamkniesz się
  • Odpowiedz
@Zoyav: możliwe... A czy masz zaburzenia sensoryczne np. jakbyś poszła na imprezę, koncert albo w nowe, nietypowe miejsce to czy czułaś takie bardzo nieprzyjemne uczucie, po którym musiałabyś wyjść i odpoczywać np. przez kilka dni żeby dojść do siebie? Czy czujesz, że masz taki limit, po przekroczeniu którego po prostu MUSISZ wyjść z danej sytuacji, choćby nie wiem co?
  • Odpowiedz
@Zoyav: mhmm, to silny argument przeciwko ASD. Spektrum często jest mylone z objawami depresji, fobii społecznej albo ptsd. Nie wiesz póki się nie zdiagnozujesz u specjalisty. Niektóre cechy asd masz. Ale jedną z podstaw asd jest problem z "poziomami energii", przekroczenie pewnych granic skutkuje najpierw dyskomfortem, później meltdownem albo shutdownem. Jakbyś była w spektrum przynajmniej raz w życiu byś coś takiego przeżyła
  • Odpowiedz
@Zoyav: good for you. To bardzo nieprzyjemne. Więc albo jesteś autystykiem bez żadnych problemów sensorycznych (rzadkość) albo po prostu introwertykiem i indywidualistą. Wg mnie to drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak czy inaczej wszystko z tobą w porządku i nie daj sobie wmówić, że coś robisz nie tak
  • Odpowiedz
@eisil bo zaraz trafisz na czarno ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zoyav: ty mnie kiedyś za stwierdzenie że masz autyzm dałaś na czarno... dzisiaj myślisz czy masz autyzm, schizoida zdiagnozowałem po czasie, za miesiąc będziesz myśleć czy masz schizoida
  • Odpowiedz