Cześć, Mam pytanie do osób, którę ukończyy kurs Java Developer od Coders Lab. Zastanawiam się na tym kursem. Podobno jest dobrym kursem dla początkujących i można się wiele nauczyć a nauczyciele są bardzo pomocni.
@Snajper286 hej, ja słyszałem że to zły kurs i Twórcy próbują naganiać ludzi śmiesznymi reklamami na zielonko kontach stworzonych żeby napisać reklamę. Lepiej uważaj i nie nabieraj się na takie g---o, poczytaj sobie dokumentację (✌゚∀゚)☞
@LazyInitializationException: niby tak, ale mam możliwość dostanie bonu na kurs 20k więce kasa to nie problem, ale szukam jakiegoś dobrego kursu stacjonarnie w wwa żeby naprawde się tego nauczyć a nie tylko liznąć tematu.
@Snajper286: Jeśli miałeś 0 styczność z programowaniem/java to ja wybrałbym youtube. Chcesz się uczyć po godzinach czy na pełen etat ? w sumie po co pytam i tak uważam, że jak jesteś młody ogarnięty to tego materiału nauczysz się sam na pewno dokładniej i może nawet szybciej, bo pewnie ten kurs startuje dopiero za x czasu, a podobno tempo kursów dla zielonych jest przeogromne
@Snajper286: imo super kurs, ale jeden kurd od coders lab daje tylko 60% gwarancji na znalezienie pracy, dlatego polecam dwa bootcampie wtedy masz 120% szans
Aha no i polecam wziąć kredyt jak kogoś nie stać, bo po znalezieniu pracy w IT taki bootcamp to się spłaca w 3 miesiące. Powodzenia
@Snajper286: wszystkie CV z bootcampow od razu idą w kosz. Jest tego od chuya, i jak ktoś widzi że musiałeś kupić kurs zamiast usiąść i nauczyć się samemu to mają cię za mało zaradnego.
@Snajper286: Branża teraz nie przyjmuje juniorów, jest po 100-200 osób na jedno miejsce i nie wiadomo czy to przejściowe. Puść sobie na YouTube Deal with IT, oni tam mówią o sytuacji na rynku pracy i o prognozach.
@Snajper286: Jak nie masz jakiegoś drygu w tym kierunku, to bootcamp niewiele pomoże, bo tempo jest za duże. A z drugiej strony, jeśli już odnajdujesz się w IT, to... bootcampu nie potrzebujesz.
Trochę wiem jak to wygląda w praktyce, bo pracowałem jako trener w podobnych szkółkach.
Jak koniecznie potrzebujesz wydać tą refundowaną kasę, to mogę zorganizować kurs, który coś faktycznie wniesie w Twój rozwój. Zapraszam na PW (⌐͡
@Snajper286 ogólnie brzmi to jak słaba reklama, ale odpowiem - aktualnie rynek nie jest sprzyjający do zaczynania pracy w tym zawodzie, na nieliczne ogłoszenia dla juniorów są tysiące zgłoszeń na jedno miejsce
Mam pytanie do osób, którę ukończyy kurs Java Developer od Coders Lab.
Zastanawiam się na tym kursem. Podobno jest dobrym kursem dla początkujących i można się wiele nauczyć a nauczyciele są bardzo pomocni.
#javadeveloper #java #programowanie #coderslab #kurspogramisty #kurs
Takie bootcampy to łapanie frajerów i zerowanie na ludzkiej niewiedzy
Chcesz się uczyć po godzinach czy na pełen etat ? w sumie po co pytam i tak uważam, że jak jesteś młody ogarnięty to tego materiału nauczysz się sam na pewno dokładniej i może nawet szybciej, bo pewnie ten kurs startuje dopiero za x czasu, a podobno tempo kursów dla zielonych jest przeogromne
Aha no i polecam wziąć kredyt jak kogoś nie stać, bo po znalezieniu pracy w IT taki bootcamp to się spłaca w 3 miesiące. Powodzenia
Trochę wiem jak to wygląda w praktyce, bo pracowałem jako trener w podobnych szkółkach.
Jak koniecznie potrzebujesz wydać tą refundowaną kasę, to mogę zorganizować kurs, który coś faktycznie wniesie w Twój rozwój. Zapraszam na PW (⌐ ͡