Wpis z mikrobloga

Nie dość, że rzygam tym konfederacko-dziadtransowym protestem na granicy, to jeszcze gdy przyszło mi czytać niektóre komentarze, to ręce opadają. W sumie zastnawiam się czy to są komentarze wynikłe z wychowania w komuniźmie, czy może jakieś pseudopańskie kompleksy.

W każdym razie obleśne wypowiedzi typu: ,,Patrzcie w Ukrainę jedzie transport nowych samochodów, czy łodzi" (pomijam, że fotka była fake newsem i nie był transportowany żaden jacht, tylko jednostka militarna).

To jest długotrwała wojna, zaraz miną 2 lata, a wojna będzie się toczyć jeszcze kolejnych wiele lat. Ale nie, niech Ukraińcy całymi generacjami chodzą na piechotę, tudzież jeżdżą ponad 20-letnimi gratami. Przecież to nie do pomyślenia by Ukrainiec jeździł nowszym autem niż ja! A już w ogóle jakieś realizowanie swoich pasji typu sterowanie łódką w ogóle nie wchodzi rachubę!

I jak pomyślę, że ludzie dający takie komentarze mają prawa wyborcze, to mi się słabo robi. I wyprzedzając jakieś komenatarze abym wyp... na Ukrainę, dam wyprzedzający komentarz, abyście to wy psy ogrodnika wypieprzali sobie do Korei Północnej - tam szansa, że sąsiad będzie miał auto jest niewielka, a prywatny jacht ma tylko jedna rodzina.

#ukraina #zalesie #przemyslenia #socjologia #konfederacja #dziadtrans #korea #koreapolnocna #samochody #jachty
  • 25