Aktywne Wpisy

Sonny86 +537

z0mb1e +238
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz

Mirki mam pytanie bo nie wiem co zrobić.
Od trochę ponad roku moje zarobki poszły w górę - około 18-23k netto / miesiąc. Mam odłożone 200k zł, sledzę trochę rynek mieszkaniowy i szczerze mówiąc nie mam pojęcia już co robić. Aktualnie w #krakow nie ma nic sensownego do kupienia - tj mieszkania jakieś są ale ceny tych mieszkań są totalnie odklejone w stosunku cena / jakość - mówię tutaj o mieszkaniach, które mieszczą się w kredyt 2%. Taniej nie sądzę, że będzie - w sensie straciłem już jakąkolwiek na to nadzieję. Tyle razu już miało być taniej a jedynie co jest to drożej. Zresztą już walić to, że taniej ale żeby ta sytuacja była chociaż stabilna. Niby stać mnie na ratę 4,5k zł, żeby kupić coś poza kredyt 2% co potencjalnie bedzie miało większy sens w kontekście cena / jakość ale też cały czas mam z tyłu głowy, że co będzie jak mi się coś w życiu popieprzy itp... Aktualnie pieniądze leżą na koncie, nic z nich nie mam, nie wydaje na żadne przyjemności, z których chciałbym w życiu skorzystać mając w głowie cały czas, że muszę oszczędzać na mieszkanie a ceny odjezdzaja. To ile mam w końcu zarabiać aby mnie było stać na 2 sypialnie plus salon z kuchnią, gdzieś 30 min od centrum tramwajem? Nie mam pojęcia już co robić.
#nieruchomosci #mieszkania
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Zarabiasz na max zdolności i masz max wkladu w BK2%, tylko sobie
znajomy biznesmen (co prawda kilka lat temu przed szaleństwem z cenami mieszkań), mógł kupić klitkę w Krakowie, jednak kupił działkę pod Krakowem i wybudował na niej dom. Koszt działki i budowy domu, wyniósł go tyle co kupno mieszkania w Krakowie.
Działka chyba ok. 6 arów. Kupując działkę nawet nie odpalał komputera. Po prostu wsiadał w samochód i jeździł po okolicach które mu się podobały i jak widział pustą działkę to
@mirko_anonim: masz kupę szmalu i problemy pierwszego świata, kup cokolwiek, stać Cię.
Zapłaciłem 810k za 65m mieszkanie (3 pok.) wraz z miejscem postojowym podziemnym i komórką. Rata będzie 4.5k i też się