Aktywne Wpisy

vieniasn +20
czy zdarzyło się wam kiedyś że siedzieliście na ławce i losowy człowiek się dosiadł i zaproponował a-----l albo gdzieś stali jaracze i zaproponowali normalnie dołączenie się?

Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

Nie jestem za refundacją #invitro. Nie dlatego, że Bozia będzie płakała z powodu zamrożonych zarodków i wgl lepsza naprotechnologia, a dlatego że skoro najzwyczajniej w świecie cię nie stać na in vitro to nie powinieneś mieć dzieci. Dofinansowywanie tego ma taki sens jak kupowanie singlom wykopkom przez państwo wypasionych mieszkań w centrum wojewódzkiego - wtedy wszystkie wolne laski by na nich leciały i mogliby oni spłodzić więcej dzieci niż po tym całym in vitro. Jeśli państwo w ogóle powinno coś w tym celu robić, to promować szybsze macierzyństwo poprzez np. usunięcie 90% kierunków studiów będących jedynie przedłużeniem dzieciństwa, medialne napiętnowanie konsumpcjonizmu i wyścigu szczurów, budowę mieszkań komunalnych oraz żłobków, opodatkowaniem kapitału zamiast pracy.
To mówiłem ja, Mirosław Wykopski, takie jest moje wykopisko.
#polityka #dzieci #polska
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim