Aktywne Wpisy

weezyxboss +129
U mnie w powiatowym wypizdowie dolnym w takich zajebistych temperatura lokalne przedsiębiorstwo usług komunalnych postanowiło że będzie ograniczac dostęp bieżącej wody w dzień i wyłączać dostęp do wody od 21 xD na dworze 40 stopni a oni k---a wodę ograniczają bo gdzieś ludzie na domkach napełniają baseny i dbają żeby ich trawniki były wiecznie zielone xD #pogoda #l-------------j #lubuskie #zalesie

Teuvo +43
np włosi mają takie drewniane okiennice które zaciemniają i chronią przed słońcem mieszkanie i skutecznie zatrzymują to gorąco z promieni słonecznych na zewnątrz bo drewno bardzo dobrze izoluje termicznie ale polacy jeszcze nie wyewoluowali do poziomu tak zaawansowanej technologii

Czy Mirki mogą pomóc w podjęciu decyzji? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiem, że nikt tego za mnie nie zrobi, ale mam ogromny dylemat. Chcę wziąć kredyt 2% i do wyboru mam:
1) Mieszkanie w wielkiej płycie w studenckim mieście wojewódzkim, ale do generalnego remontu. Cena 310 tys
Plusy: lokalizacja: centrum miasta, blisko uczelni, można później wydzielić kuchnię i wynająć na pokoje studentom, podejrzewam, że łatwiej byłoby sprzedać, minusy: wielka płyta, do generalnego remontu
2) Nowe mieszkanie od dewelopera do odbioru końcem 2024 roku, 40 tys tańsze, w mieście powiatowym 20k, 20 km od miasta wojewódzkiego
Plusy: nowe, mniejsze koszty urządzenia (nie trzeba remontu), minusy: nie wiem jak będzie z wynajmem, bo mniejsze miasto, nie wynajmę studentom
Planuję ślub z partnerem, więc docelowo będziemy mieszkać u niego, ale mieszkanie byłoby zabezpieczeniem dla mnie, ewentualnie mieszkałaby tam moja siostra lub rodzice na starość, gdy jedno zostanie samo. Może być też na wynajem
#nieruchomosci #mieszkania #kredyt
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nie jestem pewny, czy to takie plusy. To mieszkanie może okazać się pełne wad i niedoróbek, więc będziesz musiał tak czy siak "poprawiać po fabryce". No ale kto wie, może akurat ten developer to nie jest partacz.