Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy Mirki mogą pomóc w podjęciu decyzji? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiem, że nikt tego za mnie nie zrobi, ale mam ogromny dylemat. Chcę wziąć kredyt 2% i do wyboru mam:
1) Mieszkanie w wielkiej płycie w studenckim mieście wojewódzkim, ale do generalnego remontu. Cena 310 tys
Plusy: lokalizacja: centrum miasta, blisko uczelni, można później wydzielić kuchnię i wynająć na pokoje studentom, podejrzewam, że łatwiej byłoby sprzedać, minusy: wielka płyta, do generalnego remontu
2) Nowe mieszkanie od dewelopera do odbioru końcem 2024 roku, 40 tys tańsze, w mieście powiatowym 20k, 20 km od miasta wojewódzkiego
Plusy: nowe, mniejsze koszty urządzenia (nie trzeba remontu), minusy: nie wiem jak będzie z wynajmem, bo mniejsze miasto, nie wynajmę studentom

Planuję ślub z partnerem, więc docelowo będziemy mieszkać u niego, ale mieszkanie byłoby zabezpieczeniem dla mnie, ewentualnie mieszkałaby tam moja siostra lub rodzice na starość, gdy jedno zostanie samo. Może być też na wynajem

#nieruchomosci #mieszkania #kredyt

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Plusy: nowe, mniejsze koszty urządzenia (nie trzeba remontu)

@mirko_anonim: nie jestem pewny, czy to takie plusy. To mieszkanie może okazać się pełne wad i niedoróbek, więc będziesz musiał tak czy siak "poprawiać po fabryce". No ale kto wie, może akurat ten developer to nie jest partacz.
  • Odpowiedz