Aktywne Wpisy

Gastronomia w Polsce właśnie umiera na naszych oczach. Knajpy, które znaliśmy i uwielbialiśmy od lat, zamykają się jedna po drugiej. Właściciele nie wyrabiają z opłatami, a restauracje padają dosłownie jak muchy. Dlaczego jest tak źle?
- Kosmiczne rachunki: Koszty prądu, gazu i czynszów przerosły najśmielsze oczekiwania.
- Drożyzna: Ceny produktów spożywczych rosną w zastraszającym tempie.
- Presja płacowa: Utrzymanie dobrych pracowników kosztuje dziś fortunę.
Jak możemy pomóc?
- Jedzmy na miejscu (olać pyszne pl czy
- Kosmiczne rachunki: Koszty prądu, gazu i czynszów przerosły najśmielsze oczekiwania.
- Drożyzna: Ceny produktów spożywczych rosną w zastraszającym tempie.
- Presja płacowa: Utrzymanie dobrych pracowników kosztuje dziś fortunę.
Jak możemy pomóc?
- Jedzmy na miejscu (olać pyszne pl czy
źródło: image
Pobierz
Tumurochir +311
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@TomcioPalushek: w sumie dlaczego by mieli nie mieć w------e? Też bym miał. Płacę za coś i nagle jacyś krawaciarze sobie stwierdzają, że nie mogę korzystać? To niech mi oddadzą kasę za utratę plonów.
@weezyxboss: Jak baseny na domkach?
@Nihilistyczny_Dekadentysta: Zużycie ponad X litrów dziennie na osobę - dużo wyższa opłata.
@FrasierCrane: i dlatego skandalem jest np. to, ze myjnie korzystaja sobie z wód głębinowych
@weezyxboss: Zły urzędnik ma jeździć po wsiach i sprawdzać? Tak samo już widzę przepisy że po zużyciu jakiegoś limitu w danym okresie ograniczeń to płacisz stawkę x2 xd
Placisz za zużytą wodę a jak chcesz miec do podlewania to zainwestuj sobie w studnie...
Dzięki takiemu myśleniu jak twoje to albo trzeba wodę zakręcać albo trzeba by oplaty od metra podnieść np. dziesieciokrotnie.
@FrasierCrane tak, tak, najlepiej wyczarować z powietrza a jeszcze wszyscy płakać bedzie, ze drogo.
Twój pomysł też nie do końca wypali bo liczniki wody spisywane są okresowo a nie na bieżąco. Pracownicy wodociągów musieliby jeździć w momencie wystąpienia suszy i sprawdzać stal liczników przed rozpoczęciem i po zakończeniu upałów i na tej podstawie podnosić opłaty. A to dodatkowa robota której nikomu nie chce się robić ¯\(ツ)/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
@Nihilistyczny_Dekadentysta: To wiem, ale chyba nie ma technicznej możliwości zakręcenia komuś kurka po zużyciu X litrów?
racja, o tym nie pomyślałem.
@FrasierCrane: A skąd w studniach jest woda? Woda pod ziemią bierze się z powierzchni ziemii, jeśli na górze jest od wielu lat susza hydrologiczna to nie ma dopływu do wód podziemnych.