Aktywne Wpisy

Kulek1981 +335
źródło: 1000017936
Pobierz
KjatanSveisson +62
#gielda
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000004569
Pobierz

Czołem!
Mam kilka wątpliwości w temacie #praca.
Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy i zechciał podzielić się swoim zdaniem, to będę wdzięczna. Poniżej opiszę o co kaman.
1. Jeżeli pracowałam w danym miejscu od 29.06.2023 do 31.08.2023 (tak mam w umowie), więc tak naprawdę 2 m-ce, to jak to ująć w CV? Bo w dokumencie tym zwykło się podawać raczej zakresy miesięczne, czyli co, w tym przypadku będzie to:
- 06.2023-08.2023
- 06.2023-09.2023
- 07.2023-08.2023
- 07.2023-09.2023
- jeszcze inaczej?
2. Jeżeli w umowie mam wypisane różne obowiązki, jakie związane są z moim stanowiskiem, ale w trakcie pracy okazało się, że np. czegoś jednak nie robię (tzn. do tej pory nie robiłam, może będę w przyszłości, a może nie), a chciałabym zaktualizować CV i brać udział w rekrutacjach, to podawać to w CV czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z jednej strony szkoda, że jednak tego nie robiłam, bo to byłby dobry wpis do CV. Z drugiej, lepiej nie kłamać. A z trzeciej - co jeśli za tydzień jednak zacznę to robić, a CV już gdzieś powysyłam... #trudnesprawy
3. Czy błędnie wpisany kod zawodu w ZUSie (sprawdziłam w PUE) ma jakieś istotne znaczenie? Po prostu w mojej aktualnej pracy podano zbyt zawężone stanowisko, moje jest bardziej szerokie. Na umowie mam dobre, adekwatne do obowiązków, a ktoś w do ZUSu podał trochę inne... Tak jakby skupiono się tylko na jednym obowiązku, którego właśnie akurat nie wykonuję XD. Chociaż mam go wpisanego w zakresie obowiązków w umowie. Nie wiem czy taki wpis w ZUSie w ogóle ma jakieś znaczenie i czy może rodzić jakieś problemy w przyszłości? Warto coś z tym robić czy można zostawić? Zapytałam ZUSu, ale na razie odpowiedzi brak.
Jeśli to ma znaczenie, to wszystko powyżej dotyczy umowy zlecenie.
#praca #pracbaza #rynekpracy #zus
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: (・へ・) ty chyba jestes z gatunku tych co odprowadzaja podatek od 10zl zysku co
2. Jeśli jesteś w stanie wybronić w rozmowie wpisuj (co robiła Pani w ramach obowiązku X, co sprawiało trudność w ramach obowiązku X blah
@xentropia, dziękuję za cenne wskazówki!
@kexus512