Wpis z mikrobloga

Zawsze chciałem mieć auto z podwójnymi okrągłymi lampami z przodu, po prostu wydaje mi się to najbardziej eleganckie i proste rozwiązanie, mój dziwny umysł powoduje że nie zaznam spokoju aż nie znajdę rozwiązania tego "problemu".

Kupno BMW e32 nie wchodzi już w grę, bo wszystkie które nie kosztują cebuliona zjadła rdza, poza tym już nie chcę całego e32, poza przednimi lampami, co ma zajebistego takie e32? no silnik fajny, wygodny jest, w sumie to nadal najładniejsze auto w historii motoryzacji. Nie namawiajcie mnie na kupno e32 bo potrzebuję auto z lekkim zacięciem terenowym.

A jeśli nie całe e32 to może same lampy? W końcu, przy pomocy drukarki 3D i masy druciarstwa, dałoby radę takie lampy wstawić do każdego auta, tylko czy to będzie street legal (ulicznie legalny)?

I zawsze jest trzecia droga - może jest jakaś firma która konstruuje i sprzedaje całe lampy z homologacją ale z własnym designem i homologacją na EU?

#motoryzacja #bmw #subaru
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@keny-keczuloki-anuloki: zawsze możesz zlecić jakiejś firmie tuningowej budowę customowych elementów blacharskich (plastikowych), tak, aby pasowały do danego auta reflektory z E32. I wtedy zamontować dedykowane reflektory z tego modelu.
  • Odpowiedz
I wtedy zamontować dedykowane reflektory z tego modelu

@goferek: czy to będzie legalne? oczywiście zrobić tego mi nikt nie zabroni, ale czy przejdzie przegląd a nawet jak tak to czy jeśli dojdzie do wypadku z udziałem auta czy nie będzie to podstawą do orzeczenia mojej winy z automatu, jak to może być np. w przypadku zastosowania LED'ów do lamp nie posiadających homologacji na LED'y.
  • Odpowiedz
@keny-keczuloki-anuloki: będzie legalne. Bo zamontujesz normalne, homologowane reflektory z innego modelu. Zobacz sobie chociażby kampera mercedesa, który budował Duda w TVN Turbo, zrobił w sprinterze przód wzorowany na klasie A oraz użył reflektorów z tegoż modelu. I na pewno by nie dokonał takiej przeróbki, gdyby nie była legalna i bezpieczna.
Tylko wiadomo, że przeróbka musi zostać wykonana przez firmę, która zrobi to z głową, a nie mietka, który grzebie przy
goferek - @keny-keczuloki-anuloki: będzie legalne. Bo zamontujesz normalne, homologow...

źródło: FREE_840

Pobierz
  • Odpowiedz