Aktywne Wpisy

Soothsayer +127
Nie mogę się doczekać #l-------------j
źródło: IMG_20250110_180834
Pobierz
Salomonthekrol +640
źródło: 1000000950
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_20250110_180834
Pobierz
źródło: 1000000950
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Z tego co zaobserwowałem, nagminne jest wyprzedzanie przed przejściem dla pieszych. W centrum jest sporo ulic dwupasmowych, jest też kilka przejść bez sygnalizacji świetlnej na takich drogach. Już nie raz byłem świadkiem, jak pieszego prawie rozjechał samochód, bo kierowca nie
Jak zbudowanie obwodnic i tras szybkiego ruchu ma ochronic pieszych przed potraceniami w terenie zabudowanym?
Czemu ograniczenie predkosci do 50km/h jest bezpieczniejsze niz do 30 km/h?
Ten post to takie twoje luzne przemyslenia, czy interesujesz sie tematem? Polecisz jakies ksiazki, badania nt bezpieczenstwa ruchu drogowego ktore potwierdzaja to co piszesz?
Pytam z ciekawosci bo chcialbym lepiej zrozumiec temat.
O tutaj
@pekak: no i w takich miejscach nie powinno być przejść dla pieszych bez sygnalizacji świetlnej
źródło: wrd
PobierzTe wszystkie twoje uwagi oczywiście są słuszne (żeby nie było), gówniane oświetlenie, cichociemni ubrani na czarno i rowerzyści z lampką za 5zł, w której nawet im się nie chce wymienić baterii - to wszystko prawda. To wszystko spotykamy na drogach każdego dnia.
Ale jeździmy w takich właśnie warunkach i ostatecznie pozostaje się tylko do tego dostosować
@Darth_Gohan: bzdura, jak nie masz odpowiedniej widoczności to zwalniasz do takiej prędkości, która umożliwi ci wyhamowanie. Ale jak podchodzisz do tego w ten sposób, że przecież nie będę jechał 30 km/h to żadna infrastruktura nie pomoże
My w tym państwie nie potrafimy ogarnąć żeby ludzie mieli odblaski na rowerze zgodnie z prawem, a Ty twierdzisz, że ustawą załatwili temat? Tak załatwili ten temat, że tylko coraz więcej dostawców żarcia jeździ na tych rowerach powyżej 25 km/h ustawowych.
@Darth_Gohan: to dzwoń na policję jak takie coś widzisz, a nie na mirko xD
no i tak właśnie powinieneś jeździć, szczególnie tam gdzie jest dużo przejść - chyba każdy to
@Darth_Gohan: A są jeszcze jakieś?
Dziś chyba nie ma ulicy którą dałoby się wyjechać z miasta bez progu i ograniczenia 30... chyba tylko Legnicka, Powstańców, Opolska i Żmigrodzka bo to