Aktywne Wpisy

MaxinEevee +239
Wyszedł Trailer Wiedźmina 4, cinematic trailer podkreślmy, i co? I oczywiście zesrańsko wielkich polaków patriotów menskich menżczyzn, znawcUw lore wiedźmina.
A bo baba, a nie chłop więc w ogóle lewactwo woke i armagedon. Ciekawe, że Ci sami znawcy przemilczają, że całą Północą trzęsły czarodziejki, Ciri jest co najmniej Biseksualna w książkach, a od 2015 roku można nawet zdecydować, że w ogóle lubi tylko kobiety.
A bo skąd ona eliksiry jak nie przeszła próby
A bo baba, a nie chłop więc w ogóle lewactwo woke i armagedon. Ciekawe, że Ci sami znawcy przemilczają, że całą Północą trzęsły czarodziejki, Ciri jest co najmniej Biseksualna w książkach, a od 2015 roku można nawet zdecydować, że w ogóle lubi tylko kobiety.
A bo skąd ona eliksiry jak nie przeszła próby
źródło: obraz_2024-12-13_063255257
Pobierz
2Girls_1Cup +36

Przychodzi jesień i zaczyna się festiwal spychologii na kierowców, że dbanie o bezpieczeństwo pieszych jest łatwe. Trzeba tylko uważajcie: JEŹDZIĆ WOLNO i UWAŻNIE. Jak zwykle w dyskusji stwierdzanie, że pieszy powinien pomóc kierowcy nie jest istotne. Na tych wszystkich źle zrobionych przejściach (odsyłam do raportu GDDKiA na ich temat [Lind do PDF-a](https://www.archiwum.gddkia.gov.pl/frontend/web/userfiles/articles/p/podsumowanie-audytu-przejsc-dla-_39368/przejscia_dla_pieszych.pdf lub np. artykuł z Interri na podstawie raportu ) to oczywiście winny jest kierowca. Nigdy urzędnicy, nigdy nasze planowanie dróg i nigdy, ale to przenigdy brak obwodnic czy dróg szybkiego ruchu. A najważniejsze - nigdy nie jest winny pieszy który wejdzie pod koła.
Zaraz pojawiają się kolejne pomysły jak obniżenie prędkości w terenie zabudowanym do 30 km/h bo tak robią na zachodzie. Nieistotne, że starczy wejść na mapy przygotowane przez gminy żeby zobaczyć, że strefy 30 km/h są zrobione już teraz praktycznie na terenie całego miasta i to podniesienie do 50 km/h staje się wyjątkiem najczęściej na ulicach będących łącznikami między osiedlami. Ulice z limitem prędkości powyżej 50 km/h w takim Wrocławiu to już rzadkość.
Nasrajmy jeszcze więcej przejść dla pieszych w szczerym polu, potem dodajmy jeszcze więcej znaków tak żeby nie szło zauważyć tych naprawdę istotnych, olejmy jakiekolwiek oświetlenie na drogach bo oszczędności i potem wymagajmy od każdego żeby dał radę.
O rowerzystach nawet nie wspominam bo tutaj jak co roku jest tak samo. Czyli albo nie mam świateł w ogóle albo walę lampami stroboskowymi o jak największej ilości lumenów tak żeby oślepić innych rowerzystów i kierowców bo przecież tak się dba o bezpieczeństwo.
Na koniec oczywiście musi być oczywiście o tym jak super jest w tych Niemczech i jak masz #prawojazdy robione w Polsce to jeździsz gorzej. Nieważne jest to jaka jest infrastruktura u niemiaszków. Nieważne, że przeciętny Hans mija patrol policji znacznie częściej niż u nas więc zwyczajnie wie, że warto zdjąć nogę z gazu. O tym, że jak ma gdziekolwiek dojechać to najpewniej pojedzie większość tej trasy autostradą więc sobie nadrobi na niej jak będzie potrzebował. Po prostu Hans jest lepszy.
O tym, że na zachodzie na ogół prawo jest znacznie lepiej pomyślane i nikt nie wpadnie na pomysł postawienia np. znaku STOP przed przejazdem kolejowym który jest strzeżony nie wspominam. Takie rzeczy tylko u nas. Polecam ten odcinek Usuń Znak Link
#zalesie bo mam już zwyczajnie dość, że jak zwykle u nas nie ma całościowej dyskusji. Winny jest najczęściej kierowca. (Tak wiem debile którzy twierdzą, że po mieście powinno się jeździć 140 też się zdarzają, ale oni nie mają siły przebicia na całe szczęście).
źródło: wykop
Pobierz@puexam: no i to jest właśnie to myślenie wykopkowe xD rozjechałeś człowieka, trauma do końca życia, ludzie po tym samobójstwa popełniają, a wykopek powie że jaki problem przecież tylko zderzak obtarty
Czasem sam się zastanawiam, czy niektórzy te lampy celowo dają na wprost czy nawet lekko w górę, zamiast obniżyć lekko promień swiatła, czy serio mają tak w------e na innnych.
Na tych ciemnych to szkoda słów.
Policja nie potrafi złapać mordercy dziecka przez dwa tygodnie, a Ty uważasz, że złapie Pajeta na rowerze? xD
jazda powoli przed pasami nie jest jakas trudna, jesli ktoś nie jest zje bem
@pekak: Z własnego doświadczenia zauważyłem, że osobiście bardziej patrzę się na gościa koło mnie kiedy przejeżdżam przez pasy (coby uniknąć mandatu jakby się gdzieś policja czaiła), niż na same pasy (gdzie mogą być ludzie)
Obecnie żeby nie dostać mandatu jak dojeżdżasz do przejścia dla pieszych musisz:
- tylko zauważyć pieszego.
No nie do
@Darth_Gohan: kumam i w pierwszym komentarzu napisałem ci że to prawda
W tym problem, że jazda 20 km/h (jak nie ma warunków typu oberwanie
@Darth_Gohan: rozumiem, że wg ciebie sensowniejsze jest jechanie na pałę i liczenie na farta w takiej sytuacji?
Nikt nie mówi o jeżdżeniu na pale. Zwyczajnie zaczynam popadać w jakąś skrajność. Kierowca ma na wszystko uważać. Infrastruktura ma być jak najbardziej wygodna dla pieszego i rowerzysty. Kiedy ktoś mówi że może warto takie przejście to
@Darth_Gohan: O tak, to jest genialne. W końcu wcale nie jest istotne jak wiele przejść jest tragicznie oświetlonych i to, że większość ludzi nosi ciemne kurtki bez żadnych odblasków.
@Hieronim_Berelek: xd idź być dzbanem gdzie indziej