Aktywne Wpisy

souvlaki +2
w------i ładnego typka z pracy :(

nativ +4
Muszę się pochwalić bo się uduszę. Mieszkam w bliźniaku. Ściana pomiędzy mną a sąsiadem to około 25cm. Sąsiedzi są głośni. Postanowiłem wyciszyć ściany od ich strony.
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm

źródło: pet-bottles-tethered-cap
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@dr-proktor: no i kurfa zostają poszarpane kawałki plastiku, że w 2023 w unii czynność zakręcania butelki wymaga myślenia i uwagi, żeby się nie skaleczyć
A likwidacja zbiórek jest słuszna, bo uczyły one dzieci bezsensownego zachowania stadnego. Poza tym w moim środowisku zawsze było darcie p--d wśród niektórych koleżanek, że nie zbieram korków tylko wywalam razem z butelką, a one w szkole zbierają cały czas. Teraz przestały
Nigdy nie miałem nikogo kto drze p---e o to że nie zbieram nakrętek ¯\(ツ)/¯
A dzieci w szkole i przedszkolu od 7 lat nie miały żadnej zbiórki...
Widać mamy różne otoczenie i dlatego różna ocenę
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
POLEXIT !!!!!
"eurokomychy" przyczepiły korek do butelki xD
@Issac: wcześniej komuchy w stanach przyczepiły "otwieracze" do puszki zamiast wcześniejszych wyrywanych
@Tytanowy_Lucjan: ale ty jesteś dzbanem. Na butelkach jeszcze jako tako to działa, bo po otwarciu da się nakrętkę odgiąć o blisko 180 st. co sprawia, że po puszczeniu nakrętka nie wróci do pozycji w której zasłania światło wlewu. Ale w pieprzonych kartonach już się tak nie da. Przez kształt opakowania po odkręceniu nakrętkę można odgiąć co najwyżej o 90
źródło: 70db867e2e95abf78b50dc5c21364b9b
Pobierz