Aktywne Wpisy
MrSilesia +45
Właśnie wróciłem z pierwszej wizyty córki lvl3 u dentysty. 5 zębów mlecznych do leczenia z próchnicy. Zapłaciłem 200 zł, żeby się dowiedzieć, że muszę wydać jeszcze 2,5k. Na serio to tyle kosztuje czy ja akurat wybrałem drogiego dentystę? (taki dobrze oceniany, dla dzieci). Ktoś ma doświadczenia w tym temacie? #wykop30plus #wykop40plus #dentysta #dzieci
Thror +1016
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Irma Eckler została zatrzymana przez Gestapo w 1938 r. i umieszczona w obozach koncentracyjnych w Lichtenburgu i Ravensbrück, a w 1942 r. trafiła do Centrum Eutanazji w Bernburgu, gdzie została zabita.
August Landmesser został zwolniony z więzienia 19 stycznia 1941. W lutym 1944 r. został wcielony do jednostki karnej, 999 Dywizji Piechoty. Podczas walk o miasto Ston 17 października 1944 został uznany za zaginionego w akcji, prawdopodobnie zginął.
#historiajednejfotografii #historia #wojna #niemcy
Przeglądając Google trafiłem na dowcip o hajlowaniu z tamtych czasów. :D
@tactic: Nie porównuj garstki debili, którzy robią urodziny Hitlera w lesie (nie wiadomo
@Pan_Buk: Prawda jest taka, że Hitler nie został wybrany na kanclerza przez Niemców w demokratycznych wyborach. W wyborach parlamentarnych w 1932 roku NSDAP zdobyła 37,4% głosów, co dało jej najwięcej mandatów w Reichstagu, ale nie pozwoliło na samodzielne utworzenie rządu. Hitler został kanclerzem w wyniku machinacji politycznych, w wyniku
Coś mi to przypomina.
@Gieekaa: Ja nie mam żydowskiego pochodzenia, a ożeniłem się z Żydówką. Dlaczego jego pochodzenie miałoby cokolwiek tłumaczyć?
@Pan_Buk: szczerze wątpię.
Gdyby to była historia Polaka, którego tak potraktował własny naród, Polska, i jego żonę, i ich dzieci - historia tej rodziny jest tragiczna - to jako Polska nie bardzo mielibyśmy się czym chwalić.
Bo to kolejny raz pokazuje, jak nisko upadł dany naród w pewnym momencie swej historii.
Zaczyna się od urodzin, a później przychodzą inne pomysły na organizowanie życia innym obywatelom.