Wpis z mikrobloga

Macie jakąś czynność/zajęcie/hobby, które wam się kojarzą z giganormictwem? Dla mnie najbardziej normicką rzeczą jaką można sobie wyobrazić jest jaranie się uniwersami Marvela/DC. Zawsze jak ktoś mówi, że się tym jara, to wyobrażam sobie, że się wychowywał w takiej typowej rodzince klasy średniej podobnej do tej przedstawionej w serialu rodzinka.pl Pewnie gdy taka osoba była dzieckiem to rodzice normalnie ją brali do kina na filmy i miała normalny kontakt z rodzicami, mnie matka brała tylko do kościoła, a ojciec do pracy w polu. Ja jak miałem 10 lat to jakbym się spytał któregoś z rodziców czy pójdzie ze mną do kina, to bym otrzymał odpowiedź, że chyba mnie p------o ehhhh
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 26
Najbardziej normickie jest ostatnimi czasy tworzenie sobie wyimaginowanych grup i prowadzenie wojenek z innymi wyimaginowanymi grupami. Przegrywy, normiki, oskarki, banany... Ja p------e, zaraz się okaże że ktoś nie będzie robił czegoś, co lubił do tej pory, bo to zbyt "normickie", albo w drugą stronę XD
  • Odpowiedz
  • 8
@RobieZdrowaZupke żadne hobby/czynność/zajęcie nie jest normickie jeśli robisz je z dużą intensywnością, bo normictwo przeczy byciu, nazwijmy to, fanatykiem. Normik może sobie oglądać filmy Marvela i tyle, ale już nie normik będzie miał z------e całe mieszkanie rękawicami nieskończoności. Normik będzie Netflix miał jako Netflix and chill a prawdziwy hardkor, który przestaje być normikiem będzie grzebał w tych streamingach, czytał i pisał recenzje seriali.

To są te detale. Normik nigdy nie idzie
  • Odpowiedz
@RobieZdrowaZupke Ja się wychowałem w trochę innych czasach i 18 lat skończyłem wiele lat temu.
Wtedy tego normictwa aż tak nie było ale dało się wyróżnić pojedyczne jednostki.
W weekend biegali do technoobór - teraz już ich nie na, wszystko to padło xD
Jaranie się telefonami z klapka czy poziomą klawiaturą. Koniecznie picie w barach wściekłego psa czy tam kamikadze zamiast piwa litrowego (tanszego).
Zamiast słuchania normalnej muzy to jakieś basshuntery,
  • Odpowiedz
ktoś się komuś podoba to trzeba go zgnoić

@MrBoston: Leków nie wziąłeś czy nie umiesz czytać? Kto tu kogo gnoi? Gdzie op w ogóle mówi o związkach? Przecież mówi tylko o rozrywkach których nie miał i nie ma bo nie jest normikiem, a ty go obrażasz jakby ci osobiście krzywdę zrobił.
  • Odpowiedz