Wpis z mikrobloga

@Jaqbasd- raczej jego stosunek do religii, w tym i własnej jest podobny do Hołowni. Już sam stosunek korwina i konfy do homoseksualistów świadczy o tym kto tu jest katolibańskim zamordystą. Poglądy konfiarzy, w szczególności narodowców nie mają nic wspólnego z jakimkolwiek katolicyzmem.
  • Odpowiedz
doktor ekonomii nie zna się na ekonomii, powiedział wykopek z wykopu. Idz powiedz uczelni która mu dała doktorat że hehe memcen nie zna się na ekonomii, mówię wam to ja wykopek xdd

@komakow: Nawet jakby powiedział, to nikt by nie zareagował, bo profesorem na tej uczelni jest jego ojciec. No i sorry, ale doktorat w Polsce, zwłaszcza z kierunków społeczno-humanistycznych od dekad już nic nie znaczy. Nikomu po prostu już
  • Odpowiedz
@Salam-Abdul-Al-Stulejari: gwiazdowski niestety nie umie robić polityki. Założył partię i myślał, że na dzien dobry będzie miał 5% w sondażach, bo to przecież wielki profesor niebelwederski prawa Gwiazdowski. Zamiast popatrzeć jak zostały zbudowane partie które od razu weszły do sejmu jak Kukiz, Nowoczesna czy Ruch Palikota. Trzeba zacząć od dołu i budować struktury. Konsekwentnie.
  • Odpowiedz
pomysł o równej emeryturze dla wszystkich i konieczna reforma ZUSu.

@Salam-Abdul-Al-Stulejari: tysiak emerytury dla każdego i zdychanie pod płotem, pomimo zabierania studentowi kilkaset złotych z pierwszej pracy, które mógłby przeznaczyć na kawalerkę zamiast pokoju lub kursy? xd
No i jaka reforma zusu- jak od lat nie moga zrobić nieobowiązkowego zusu dla samozatrudnionych i ludzie muszą placić tysiace zlotych w małych sklepikach, nie ważne czy zarobili, czy nie.
  • Odpowiedz
@miloszy w takim razie przeczy to całemu światopoglądowI konfederatów, którzy wysrywaja tutaj wpisy typu "Kiedy wreszcie
Ie Julki zrozumieja ze nie interesuja mnie skrobanki, pigułki dzien po - tylko wyłącznie gospodarka sie liczy i uproszczenie biznesu" próbując przekonać że może być liberalny zamordyzm xD
  • Odpowiedz
@Salam-Abdul-Al-Stulejari:Po jego propozycjach reform TVN zapytał go o światopogląd. niestety gość był przeciwny aborcji na życzenie bo uważał że trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny i teraz znów mamy Tuska u władzy, czyli dalsze gotowanie żaby. Tymczasem cała Europa50+ liczy że wykształceni Afrykanczycy Pakistanczycy przybędą na swoich łodziach, zaczną pracować w korporacjach i płacić trzeci próg podatkowy, kupią dom pod miastem, psa i będą robić na ich emeryturę. Nie, nie
  • Odpowiedz
@Salam-Abdul-Al-Stulejari: mógłbyś w jakimś skrócie opisać z czym p------i głupoty dot. ekonomii? W kwestiach światopoglądowych to doskonałe wiem ale w kwestiach ekonomii w sumie nie oglądałem z nim wywiadów, a od wielu osób słyszę, że Sławek to może faktycznie w kwestiach właśnie światopoglądowych jest kontrowersyjny no ale jego wizje ekonomiczne są genialne xD

Także chętnie poczytam co on tam opowiada XD
  • Odpowiedz
@siadatajta: serio myślisz ze zrobić dyplom z ekonomii jest tak trudno? Przede wszystkim kuce musza zrozumieć ze ekonomia nie uczy ze wolny rynek jest dobry, a komunizm zły, ani na odwrót.

Ekonomia uczy przewidywania zjawisk gospodarczych w odpowiedzi na zmiany makro i mikro.
  • Odpowiedz
najbardziej podoba mi się jego pomysł o równej emeryturze dla wszystkich

@Salam-Abdul-Al-Stulejari: xD Czemu ktoś kto nie przepracował ani jednego dnia miałby dostać tyle samo co ktoś kto pracował 40 lat?
Można zrobić tak, że 480 miesięcy składkowych to 100% emerytury. Jak ktoś składki opłacał przez 120 miesięcy to dostanie 25%. Pierwszy z brzegu przykład brzmi bardziej sensownie niż równa emerutura dla wszystkich
  • Odpowiedz