Wpis z mikrobloga

10 lat byłem team Suunto, ale w zeszłym roku jak po raz kolejny mój Traverse przestał zapisywać ślad po 300 metrach aktywności to pod wpływem impulsu kupiłem w jakiejś mega promce Garmina Instincta 1gen. Podobał mi się design g-shockowy no i bardzo się polubiłem z aplikacją i monitorowaniem różnych życiowych parametrów.

No ale po 1,5 roku instinct również zaczął sprawiać problemy i go odesłałem na gwarancję. Niezależnie czy mi go wymienią na nowy czy oddzadzą hajs to już go nie chcę. Planowałem wymienić go na Instincta 2x, ale trochę się zawiodłem tym jak szybko mój instinct się skończył (suunto przeżyło 10 lat i można było nim wbijać gwoździe).

Raczej chcę zostać przy Garminie, więc zacząłem robić risercz co mogę sobie kupić no i chciałbym spróbować Fenixa (może nawet rozważę używkę na jakiś czas). Jak rozumiem to:

- S to mniejsza koperta, X to większa koperta
- Pro i Sapphire to możliwość odtwarzania muzyki
- gen7 od 6 różni się tym, że ma dotykowy interfejs i parę więcej funkcji monitorujących życie
- epix to taki fenix tylko z amoledem?
- tactix to taki fenix x pro tylko muszę dostać zgodę dowódcy 57 Samodzielnej Kompanii ASG ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Coś pominąłem w moim riserczu?

Jeszcze dwa pytanka:

1. Jak bardzo słuchanie muzyki przez BT drenuje baterię?
2. Jakie są opcje słuchania podcastów w pro? Czy aplikacja podcastowa garmina ma w sobie wszystkie podasty które są dostępne w spotify/apple podcasts?

#smartwatch #garmin #suunto
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nalej_mi_zupy słuchanie zgodnie z tym co deklaruje producent się sprawdza.1h gps+słuchanie to około 10 % w średniej wersji zegarka. Co do słuchania podcastów to korzystam ze Spotify, niestety nie pobiera automatycznie nowych odcinków i trzeba recznie wybrać po podłączeniu do WiFi. Godzinny podcast pobiera w około minute.
  • Odpowiedz