Aktywne Wpisy

dominowiak +459
#heheszki #kolej #ciekawostki
Z jedenej strony - wielkie WOW, bo to naprawdę byłoby coś niesamowitego, gdyby zrobić magleva na istniejącej infrastrukturze!
Z drugiej strony nie mogę się powstrzymać, żeby nie stwierdzić, że pod tą ładną obudową pewnie są schowane dwa żuki szczepione dupami XD
Z jedenej strony - wielkie WOW, bo to naprawdę byłoby coś niesamowitego, gdyby zrobić magleva na istniejącej infrastrukturze!
Z drugiej strony nie mogę się powstrzymać, żeby nie stwierdzić, że pod tą ładną obudową pewnie są schowane dwa żuki szczepione dupami XD
źródło: image
Pobierz
bArrek +30
Byłem wczoraj w takiej knajpie w mieście po odbiór zamówienia z apki dla biedaków no i knajpka taka fajna elehancka klimatyczna chwilkę musiałem poczekać na zamówienie i do lady podszedł młody chłopak który siedział przy stoliku z jakąś dziewczyną nie chce tutaj bawić się we wróżbitę ale wyglądało mi to na randkę chłopak podszedł do lady i powiedział że chce zapalić rachunek był spory ponad 150zl i tylko wyciągnął kartę przyłożył i

Przy budynku w którym mieszkam (we Wrocławiu), 16-rodzinnym, mamy podłużny placyk parkingowy, ogrodzony płotem i szlabanem. Mieści ok. 18 samochodów, ale nie ma wyznaczonych miejsc ani narysowanych linii. To część wspólna dla każdego z mieszkańców, w KW nie są ujęte poszczególne miejsca parkingowe, jest tylko współwłasność terenu.
Chciałbym tam parkować na stałe kampera który ma niecałe 7m długości, mniej więcej taki jak tutaj: https://polskicaravaning.pl/ogloszenia/kamper-fiat-ducato,2774
Plac nie jest zbyt szeroki, więc wszystkie auta parkują prostopadle. Z lewej strony jest wjazd, a z prawej są kontenery na śmieci, więc trzeba zostawiać miejsce na przejazd śmieciarki. Spokojnie można zaparkować nawet SUVa, ale już kamper by wystawał za bardzo przy parkowaniu prostopadłym.
Parkując równolegle zająłbym pewnie ze 4 "miejsca" (które nie są wyznaczone), no ale inaczej tam się nie zmieszczę. Przez większą część dnia 3/4 placu jest wolna, więc spokojnie mógłbym kampera tam postawić. Parking bardziej zapełnia się wieczorem, ale z tego co wiem nie każdy ma samochód, zaś niektórzy mają po 2 auta. Ja mam tylko skuter i zaraz dojdzie ten kamper. Więc ktoś z osób z 2 samochodami musiałby wtedy jednym autem parkować przy ulicy obok.
Pytanie czy jest coś co mi zabrania korzystania z terenu w taki sposób i parkowania kampera albo busa? Jeśli jestem współwłaścicielem całego terenu? Zarządza nami spółdzielnia (taka zarządzająca wieloma osiedlami, nie wspólnota), chociaż prawie wszystkie mieszkania są własnościowe, budynek jest z początku lat 90. W regulaminie spółdzielni nic konkretnego nie wyczytałem.
#pytanie #nieruchomosci #mieszkanie #prawo #budownictwo #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy mogę parkować długiego kampera na wspólnym parkingu?
Jak już musisz spróbować, to zostaw w widocznym miejscu numer telefonu.