Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najbardziej martwi to, że nawet jeśli wszystkie partie poza PiSem zbiorą się do kupy to mają jedynie 266 mandatów - wciąż za mało aby uzyskać większość kwalifikowaną niezbędną do obalenia veta Dudu (potrzeba 276 głosów za).

@smk666: Te 266 to i tak bardzo optymistycznie liczysz. Dlaczego Konfederacja miałaby pomagać obozowi rządzącemu?
  • Odpowiedz
Te 266 to i tak bardzo optymistycznie liczysz. Dlaczego Konfederacja miałaby pomagać obozowi rządzącemu?

@damienbudzik:
Nie miałaby, napisałem, że nawet gdyby piekło zamarzło i Konfederacja by pomogła to dalej mają za mało aby obalić veto. Z drugiej strony tak teraz myślę, czy to źle? Czekają nas 2 lata w których w końcu prawo nie będzie się zmieniać co 3 miesiące a najlepsze co (dowolny) rząd może zrobić dla obywateli to
  • Odpowiedz
Napiszcie ✍️ w komentarzach na kogo głosowaliście i co myślicie o wynikach wyborów ( ͡º ͜ʖ͡º)

@WykopX: na 3D. Moja kandydatka nie weszła, ale przynajmniej wspomogłem tą, która weszła (obie od Hołownii). W moim okręgu konfa dostała okrągłe 0 mandatów, co uważam za sukces.
  • Odpowiedz
@ZbyszekZbyszek: gorzej przez ostatnie 2-3 lata jest przez pandemie i wojnę ( za pewne jesteś w jakimś obozie anty pis i wygodniej jest zwalić wszystko na nich. Czy popełniali błędy tak i to sporo ale każde państwo w Europie ma problem przez covid i wojne.). Uważam że każda partia miałaby problemy to ogarnąć. Dalej będę twierdził że od 89 jest tylko gorzej i nie podałeś ani jednego argumentu że jest
  • Odpowiedz