Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +91
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
CalibraTeam +3
Jakie mieszkanie jest według Ciebie już duże?
- 25-30m2 17.4% (135)
- 31-39m2 2.1% (16)
- 40-50m2 6.3% (49)
- 50-60m2 74.3% (577)

3/5 * 460 = 276, niestety.
@nirvikalpasamadhi: Za to jak byłeś bezrobotnym w latach 90 albo zarabiałeś kilkaset zł w latach 2000 to pławiłeś się w luksusach. A socjal był mniejszy.
Nie, Mireczku
https://www.pap.pl/aktualnosci/opolskie-po-33-latach-mniejszosc-niemiecka-traci-reprezentacje-w-sejmie-0
@kobiaszu: to czy referendum zostalo zaorane czy sami wyborcy sie zaoriali to sie jeszcze okaze. Obys mial racje
giertych wchodzi do sejmu
@smk666: Te 266 to i tak bardzo optymistycznie liczysz. Dlaczego Konfederacja miałaby pomagać obozowi rządzącemu?
@damienbudzik:
Nie miałaby, napisałem, że nawet gdyby piekło zamarzło i Konfederacja by pomogła to dalej mają za mało aby obalić veto. Z drugiej strony tak teraz myślę, czy to źle? Czekają nas 2 lata w których w końcu prawo nie będzie się zmieniać co 3 miesiące a najlepsze co (dowolny) rząd może zrobić dla obywateli to
@WykopX: na 3D. Moja kandydatka nie weszła, ale przynajmniej wspomogłem tą, która weszła (obie od Hołownii). W moim okręgu konfa dostała okrągłe 0 mandatów, co uważam za sukces.
A te drugie to na PO.
@kobiaszu: Oof size maximum ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)