Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej Mirki,

podoba mi się skoda kamiq, ktoś posiada albo słyszał opinię od rodziny czy znajomych na temat tego modelu? Planuję zakup 1.0 TSI 110 KM w automacie DSG, bo czytam opinię, że jest to właściwie wystarczająca moc na ten samochód. Auto ma mi służyć do miasta, sporadycznie trasy +/- 100 km i może ze dwa razy w roku dłuższe wypady. Wersja 110 KM z dodatkami zamyka się w 112k, natomiast rozważam jeszcze podwyższenie do wersji 1,5 TSI 150 KM, co podniesie cenę do 120k.

Chyba że macie ewentualnie inne, lepsze Waszym zdaniem propozycje małych suvów/crossoverów w maksymalnie granicach 120 tysięcy w automacie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motoryzacja #skoda

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Notatka moderatora: W końcu jakieś normalne pytanie, a nie kolejne z serii, że dziewczyna mnie rzuciła albo nie chce z kimś być
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zerknij na toyote yaris cross i ChR, tą pierwsza za 120 kupisz w hybrydzie i w bardzo fajnym wyposażeniu, tą drugą bliżej bieda wersji ale tez hybryda. No i nie musisz pisać z anonima, bieda to nie powód do wstydu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak z czystej ciekawości, jak ma być tylko tylko do miasta to po co takie duże i ciężkie auto? Przecież to i droższe w utrzymaniu i więcej palić będzie, a zalet praktycznie brak(?), bo komfort stania w korku jest właściwie taki sam w miejskim mały autku i ogromnym suvie ¯\(ツ)/¯
Nie taniej i praktyczniej by było wziąć jakąś Corse, Pandę(jest nawet wersja podniesiona, chociaż nie wiem po diabła to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

jak widzisz polowa osob co ci odpisala nawet nie wie co to jest skoda kamiq bo
wmawiaja ci ze to jest gigantyczny suv, ze 1300 kg to ciezki samochod
a na koniec polecaja auta 30cm krotsze z 1/3 mniejszym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Loginconajmniej4znaki w wybranej wersji 110KM DSG waży 1180 kg

@cwlmod przemyślę to sobie jeszcze na spokojnie

@Zgrywajac_twardziela kamiq to malutki samochód, on jest niewiele większy od fabii, wyższy na pewno, dłuższy ledwie o bodaj 13 centymetrów. Ale przewagą kamiqa w stosunku do fabii jest to, że podoba mi się znacznie bardziej i tyle. (
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tu nie ma co się zastanawiać. 1.5 tsi jest porządany przez wszystkich. Jeśli dopłata nie jest bardzo duża to lepiej jest w niego pójść. To i tak jest mały silnik i on też jest oszczędny. Porównaj wyniki na spalania na autocentrum

Edit Nie no 8k to nie jest dużo. Pamietaj że taka wersja będzie dużo bardziej porządana na rynku używek, więc jeśli nie bierzesz leasingu to kolejny powód by
cwlmod - @mirko_anonim: Tu nie ma co się zastanawiać. 1.5 tsi jest porządany przez ws...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

kamiq to malutki samochód, on jest niewiele większy od fabii, wyższy na pewno, dłuższy ledwie o bodaj 13 centymetrów. Ale przewagą kamiqa w stosunku do fabii jest to, że podoba mi się znacznie bardziej i tyle. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aaa faktycznie, p------o mi się, to duże to "Karoq" się nazywa, super pomysł nazwać 2 samochody prawie tak samo xD To jak to jest wielkości
  • Odpowiedz