Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótko i na temat, czy uważacie, że warto kontaktować się z byłą dziewczyną, która wszędzie mnie zablokowała? Dodam tylko, że to nie ja odwaliłem, tylko ona i to w moim interesie jest się od niej odciąć, powinienem wręcz cieszyć się, że problem się rozwiązał. Nie chcę niczego więcej od niej, chcę tylko neutralnych relacji zamiast wrogich. Świat jest mały, a jednak trochę fajnych chwil było. Pomimo, że ona mnie nie szanuje, to ja głęboko doceniam pewien etap. Wiem, że to pewnie źle o mnie świadczy, bo się nie szanuję, ale korona mi z głowy nie spadnie, a regularnego kontaktu już nie będziemy mieć. Inna sprawa, że szansa, że odpowie na moją próbę kontaktu jest bliska zero, pewnie sobie pomyśli, że za nią tęsknię, czy coś i ją to dowartościuje, ponownie moim kosztem.

#zwiazki #rozowepaski #kiciochpyta #logikarozowychpaskow #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim relacje neutralne zamiast wrogich często przychodzą naturalnie z czasem. Jeśli uczciwie to jest Twoje jedyne oczekiwanie (a nie jakaś tląca się nadzieja, że przeprosi, podziękuje i rzuci Ci się w ramiona) to odpuść. Zablokowała Cię=wyznaczyła granice waszych kontaktów, a skoro doceniasz wspólny czas i masz do niej szacunek, to uszanuj też to, że nie chce mieć z Tobą kontaktów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim moim zdaniem jeśli Cię zablokowała to uszanuj jej decyzje i daj jej spokój. Możliwe ze już nigdy nie będziecie mieć neutralnych relacji a może za kilka czy kilkanaście lat spotkacie się gdzieś zupełnie przypadkiem i pogadacie ze sobą i okaże się ze te neutralne podejście jest, ale musial minąć pewien czas i kontakt musiał wyjść naturalnie bez niczyjego nacisku. Osobiście uważam ze jeśli ktoś kogoś blokuje to znaczy ze chce
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po co ci to? Z żadną z moich byłych oprócz jednej (trochę z musu) nie mam kontaktu. To do niczego dobrego nie prowadzi. Wiesz czemu się rozeszliście. Wiesz, że odwala. Zawsze kontakt będzie przez pryzmat bycia „byłymi” a nie bycia przyjaciółmi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):
@Kitku_Karola:

Jeśli ona źle się zachowała i Cię zablokowała to „śmieci same się wyniosły” ze tak to ujmę

Dokładnie tak jest, postrzegam to w taki sposób. Nie chcę robić z siebie wielkiej ofiary, ale odczuwam krzywdę z powodu jej zachowań. Najzdrowiej byłoby to zostawić za sobą, ale jednak uczucia nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli nie umiesz poradzić sobie z takim niezamknięta sytuacja i relacja z nią to polecam „oszukać” mózg. Jest taka metoda w psychoterapii która się leczy traumy lub jakieś pretensje do ludzi z którymi nie możemy porozmawiać i wyjaśnić rzeczy, albo te osoby są zbyt agresywne czy toksyczne by ta rozmowa skończyła się dla nas dobrze wiec powstała metoda która polega na:
1. Pisaniu listów i ich darcie, niszczenie w emocjach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To co masz zamiar zrobić jest co najmniej dziwne. Skoro mosty zostały spalone, to do czego chcesz wracać? Ja bym nie chciała, żeby się do mnie nagle odezwał mój były, tym bardziej, że mnóstwo czasu zajęło mi dojście do siebie po rozstaniu. Utrzymywanie kontaktów nie wpłynie dobrze ani na ciebie, ani na nią. Daj sobie lepiej spokój.
  • Odpowiedz