Aktywne Wpisy

galek +50
#ekonomia #pkb #gospodarka #pieniadze #gielda
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
źródło: 1000009058
Pobierz
razdwatrzy55 +292
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@iquiet: po tobie niestety widać że jeździsz a zdecydowanie nie powinieneś skoro nie masz zielonego pojęcia o przepisach
@iquiet: to rowery nie wjeżdżają na wzniesienia?
Chociaż dla mnie większym rakiem od takich ameb są debile
@iquiet: Defender to pojazd do bardziej terenowej jazdy. Jeszcze jak droga jest z dziurami cały czas to spoko, ale jak jest równo całą drogę... Co ja będę tłumaczył widać, że nie jeździsz terenówką i nie ogarniesz.
@missioncritical: energią kinetyczną się różnią. Na pierwszych lekcjach fizyki w podstawówce Ci o tym opowiedzą.
@Klozapina: czy rowerzyści jeżdżą po chodniku? oczadziałeś czy co?
@Klozapina: moze lepszym porownaniem by bylo "jak nie ma miejsc parkingowych, to mam stawac na chodniku w niedozwolonym miejscu"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)