W sumie to sam nigdy nie warzyłem kupionego mięsa, na oko wygląda zawsze okay. Ale mam ochotę teraz sam zważyć kupione mięso, dziś wam powiem jak wyszło :D Nawet jak wyjdzie za mało, nie zrobię reklamacji, bo to jest szalone.
@aptitude: Spokojnie w fabryce #!$%@? do tego tyle wody, że mięsa tak na prawdę jest 115g. Na patelni będziesz chochlą odlewał bo zamiast usmażyć ugotuje się.
@zbaszynek kalibrowanie maszyny +-25g przy wadze produktu pakowanego 500g jest raczej błędem. Jasno to określa ustawa o towarach paczkowanych. Przy towarach o wadze 300-500g T1(ujemna wartość błędu ilości towaru) wynosi 3% czyli w przypadku 500g jest to 15g. Dopuszczalne jest jednak w max 2% partii towaru dwukrotność T1 czyli na 100 opakowań dwa mogą mieć 470g. Z tym, że cała partia towaru uśredniona musi mieć wagę nominalną czyli w tym przypadku 500g.
Ale mam ochotę teraz sam zważyć kupione mięso, dziś wam powiem jak wyszło :D
Nawet jak wyjdzie za mało, nie zrobię reklamacji, bo to jest szalone.
#ciekawostki
XDDDD
@aptitude: Na surowo jesz?
You've bought bolognese @aptitude, not beer.
@aptitude: doszedł szron