Aktywne Wpisy
PanZbigniew +808
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

marcelus +122
Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska

Testosteron blokuje.
Ale co w przypadku, gdy pacjent ma np. 200ng/dl, ale nie dlatego, że to dla niego optymalny poziom, lecz z powodu problemów na osi podwzgórze przysadka, bez których miałby np. te 800?
Czy załadowanie egzogennego T w odpowiedniej dawce (do poziomu tych 800ng) również zablokuje?
#sterydy #testosteron
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Przykład - zaburzenia podwzgórza skutkujące obniżeniem wydzielania gonadoreliny. No i przykładowo przez to pacjent ma LH 1.3 i FSH też koło tego. To niskie poziomy i skutkują przykładowo tym testosteronem 200ng/dl.
Gdyby podwzgórze działało prawidłowo to miałby 800.
Czy wbijanie teraz testosteronu do osiągnięcia tych 800ng/dl zablokuje HPTA i zbije LH i FSH do zera, czy nie, bo to poziomy do których
@mirko_anonim: na pewno w takiej sytuacji skutkuja przede wszystkim hipogonadyzmem i zapewne wskazane jest hcg.
Ogolnie temat raczej dla specjalistow, a nie na
@programista15cm HCG też blokuje
@Pan_Szeryf: co blokuje?
https://sci-hub.se/10.1016/0303-7207(77)90019-3
@programista15cm wystarczy zbadać LH/FSH na tym HCG solo :D i masz odpowiedź nie bez powodu na odbloku jednak do tego lub po tym wali się clomid :D
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0010782472900558
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9394096/