Wpis z mikrobloga

@Szumikk: Spoko, szanuję. Ale wtedy nie postuj o tym, jak to rodzicielstwo kończy życie, a dzieci to zło wcielone. (Tak, wiem, nawet jak tego nie robisz, daję teraz przykład).
  • Odpowiedz
@Kopyto96 w punkt, brawo! Sam nie chciałem mieć dzieci, bo jeszcze nie czas, bo za mało hajsu,bo nie mam swojego własnego kredytu na mieszkanie bo to bo tamto. Teraz mój dzik zaraz kończy 2 lata i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Czasem człowiek ma serdeczne dość ale jak przyjdzie taki mały człowiek się przytulić albo jak śpi to facet odkrywa w sobie takie pokłady miłości o których nie miał pojęcia.
  • Odpowiedz
@Kopyto96:

Piszę go dlatego, że antynatalizm stał się agresywny.

A to nie chodzi o ruch childfree? To nie to samo, można być childfree ale nie być antynatalistą.

Sporo tych ludzi z childfree jest "agresywnych", był już film o tym na wykopie dobrze podsumowujący ten ruch w Polsce. Na swoich grupkach się nie powstrzymują i plują jadem bez trzymanki.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: mamy dziecko, lat 4, jest czas na prace, na zabawe, na silownie, na hobby! ale cas spedzny z coraz bardziej kumatym malym czlowiekiem i jest najlepszy. Sam od zarania dziejow mowilem, ze nie chce dzieci, nie lubilem nawet dzieci, pojawil sie jendak taki maly czlowiek i zmienil moje postzreganie swiata i samego mnie! Najlepsze co mi sie w zyciu przyrtrfilo.
  • Odpowiedz
Odnośnie "game overa" po pojawieniu się dziecka, to jest to święta prawda, całe swoje życie podporządkowywujesz jemu, możesz zapomnieć o wieczornych wyjściach do restauracji, generalnie kończy się dla ciebie życie jakie znałeś.

@Wraczek: ale bzdura xD do restauracji nie można wyjść mając dziecko? Co to w ogóle jest za bzdura xD
  • Odpowiedz
że prawdziwą satysfakcję daje rozmnażanie, a nie zabawa.

@Musze_wygrac_zycie: róbcie kolejnych niewolników tylko po to żeby miec SATYSFAKCJE z egoistycznego zaspokojenia swojej potrzeby rozmnażania xDD
I potem przyjdzie ci taki debil natalista jeden z drugim i powie że to bezdzietni są samolubami bo nie chcą robić kolejnych bąbelków
  • Odpowiedz
@przybywam_z_przeszlosci: Ale Ciebie przeżyje i może coś w życiu osiągnie. Może ten dzieciak będzie przyszłym lekarzem, naukowcem, prawnikiem, albo założy firmę, która da zatrudnienie dziesiątkom lub setkom osób, a twój kundel co najwyżej się zesra na dywan
  • Odpowiedz