Aktywne Wpisy

wfyokyga +27
Dajemy filmy które wszędzie są uważane jako średnie ale mają swój klimat i podobają się dla nas. Ja zaczynam, Władca Ognia z 2002 roku.
#film #filmnawieczor
#film #filmnawieczor
źródło: temp_file3874897193698318097
Pobierz
kamil525 +12
Ojciec lekarz wojskowy, Matka prawnik lata 80 w drugiej klasie podstawówki miałam dostać 3 matematyki. ( jestem totalnym deklem z matmy) błagałam panią nauczycielkę o 4 z płaczem mówiąc że tata mnie zabije.. zostala wezwana moja matka. Skończyłam z oceną 4. Dostałam w------l w domu. Za wypłakiwanie ocen, sąsiadki matki koleżanek i kolegów drwiły ze mnie Że wypłakałam oceny. Co to za nauczycielka? Jak można się nie zainteresować co się dzieje w

Inwestuję 10 tys. PLN z dźwignią x15 np. w Nvidię i jak dobrze pójdzie to powiedzmy po roku akcje wzrosną o 100% (w ciągu ostatniego roku Nvidia wzrosła 284%, więc te 100%, to i tak dosyć bezpieczne założenie). Wtedy dzięki dźwigni zarobię dodatkowe 150 tys. PLN zamiast tylko 10 tys. Natomiast w najgorszym wypadku stracę najwyżej tylko zainwestowane 10 tys. PLN.
Jak widać stosunek nagrody do ryzyka jest bardzo dobry, niestety mało ludzi o tym wie, bo banki wolą same na tym zarabiać naszymi pieniędzmi z lokat, za które nam dają jakieś śmieszne oprocentowanie.
#gielda #finanse #inwestycje #ekonomia #ciekawostki
@strfkr: hehe
@strfkr: W tym samym czasie wystarczy wachniecie 7% (100%/15x dźwignia) w dół na kursie np. z powodu rozczarowujących wyników kwartalnych żebyś stracił swoje 100% wkładu.
Pewnie interesuje was, czy metoda ta jest trudna do wdrożenia? Otóż nie, wystarczy wyjść poza swoją strefę komfortu, a reszta przyjdzie naturalnie.
Warto podkreślić, że należy ostrożnie podejść do zysków generowanych przez tę metodę. Nie zalecam szybkiego gromadzenia dużych sum, ponieważ