Wydawać by się mogło, że to szczyt, a to był tylko ostry cień mgły. W Boat City kwadratów pod najem już więcej niż we Wrocławiu XD A za moment przebijemy Kraków i kto wie, może zaatakujemy Warszawę.
Kupujcie kurniki fiducjarne, nie ma czasu na wyjaśnienia.
@chaosrising: Pamiętam jak przed wybuchem wojny na Ukrainie Midel narzekał, że czeka na najemcę 6 tygodni. No to teraz jego oferty na olx świętują już 2 miesięcznicę XD
@notBart: Topka ofert wynajmu na mieszkańca to kolejno Łódź, Kraków i Wrocław. Nawet jak rynek stał zupełnie w 2022 to w tych 3 miastach dalej kupowali "inwestorzy". Teraz oferta najmu sypie się na rynek szerokim strumieniem, bo przecież cza realizować Dochód Pasywny.
@mickpl: Tutaj potrzebny jest program rządowy w postaci interwencyjnego wynajmu "Rentier+". W wynajętych mieszkaniach można umieścić 350 tys. ludzi, którzy kupili wizy za 4k USD.
@mickpl: Kraków też przyspiesza w kolejnym tygodniu będzie 3k ogłoszeń albo pan wynajmiesz za 2,5k albo kupujesz za 700k - może lepiej wynajmować i wybudować domek w górach 1,5h od Krakowa
@mickpl: Ukraińcy się skończyli, wręcz jadą dalej na zachód, ciapaki dostały przez aferę wizową bana, demografia fatalna. To nie wyglada na dobre fundamenty dla wynajmu mieszkań szczególnie w polskich miastach drugiej kategorii jak Łódż czy Katowice.
Nie znam się, ale się wypowiem. Kilkanascie lat temu Łódź była drugim najwiekszym miastem w Polsce, coś około 1milion mieszkańców. Jak zostało 600tys tzn ze ubylo 400tys mieszkańców. O ile nie mieszkali w kamperach to tych mieszkan ze sobą nie zabrali. Czy to moze wplywać na rynek najmu?
@mickpl: Nie chcę psuć Twojej narracji ale wrzesień to najbardziej aktywny miesiąc jeśli chodzi o najem w Łodzi. Większość umów kończy się na początku września, stąd wysyp ofert, które najprawdopodobniej do końca miesiąca w większości znikną z rynku. Druga sprawa - dużo ofert wystawionych jest dla mnie po abstrakcyjnych cenach i takie po prostu będą wisieć aż znajdą desperata.
Na początku września wystawiłem ładną kawalerkę w Łodzi za normalne pieniądze
Kupujcie kurniki fiducjarne, nie ma czasu na wyjaśnienia.
#nieruchomosci #wynajem #lodz #zaczelosieodlodzi #wkpinvestments
źródło: olxRentChart (1)
Pobierzps to ironia - lidzie z kurnikami w boat city skończą jak frajerzy zaladowani w condo hotele
@notBart: Topka ofert wynajmu na mieszkańca to kolejno Łódź, Kraków i Wrocław. Nawet jak rynek stał zupełnie w 2022 to w tych 3 miastach dalej kupowali "inwestorzy". Teraz oferta najmu sypie się na rynek szerokim strumieniem, bo przecież cza realizować Dochód Pasywny.
Tutaj potrzebny jest program rządowy w postaci interwencyjnego wynajmu "Rentier+".
W wynajętych mieszkaniach można umieścić 350 tys. ludzi, którzy kupili wizy za 4k USD.
@LaurenceFass: Weś to skasuj bo zaraz jakiś Narkun przeczyta i poleci z pomysłem do Budy i PZFD XD
Na początku września wystawiłem ładną kawalerkę w Łodzi za normalne pieniądze
Tak samo jest z cenami mieszkań, już mają spaść i co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)