@GrimesZbrodniarz: Tak xD oraz każde ponowne zainstalowanie gry. Czyli mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych
mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych
W sumie, to gdyby jakieś duże studio pomimo tego zostało przy Unity była by zabawa, zamiast review bombingu ludzie po prostu celowali by w finanse takiej spółki xD
@happy_shroom: to nie ma znaczenia czy ten pomysł powstał z zamysłem o małych czy dużych. Jedni i drudzy będą/są oburzeni że nagle znikąd ktoś wyciąga łapę po dodatkowe pieniądze. Unity sugeruje że dużych to nie zaboli, ale gdy nagle wydatki na same licencje i koszta obsługi Unity skoczą np. z 5% do 25% to niezależnie od rozmiaru studia każdego by to zabolało.
@RandomowyMirek: Jesteś piekarzem, sprzedajesz chleb. Nagle dostawca mąki wpada na pomysł że musisz płacić mu $0,2 od każdej kromki chleba jaką kupujący sobie ukroi z tego chleba co już kupił. Producent mąki jeszcze nie wie jak to będzie sprawdzał ale już Ciebie informuje że ma taki chytry plan.
@Meserole: Jeśli instalator będzie rekquestował każdą instalację to pirackie wersje też będą wysyłać powiadomienie jeśli urządzenie ma dostęp do internetu.
@GrimesZbrodniarz: Tak xD oraz każde ponowne zainstalowanie gry. Czyli mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych
@happy_shroom: To się nadal da zrobić na stawianych od zera maszynach wirtualnych ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ten model jest kompletnie bez sensu i ja nie wiem co za idiota go wymyślił.
W sumie, to gdyby jakieś duże studio pomimo tego zostało przy Unity była by zabawa, zamiast review bombingu ludzie po prostu celowali by w finanse takiej spółki xD
@happy_shroom: Czyli praktycznie dla wszystkich którzy mają przychody pozwalające na przeżycie z tworzenia gier xd
Może ktoś wrzucić jakieś tldr, bo nie wiem ossochozi
@trzeci: jak oni niby chcą to weryfikować? xD