trzeci
735
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
trzeci
@GrimesZbrodniarz: Tak xD oraz każde ponowne zainstalowanie gry. Czyli mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych
242
GrimesZbrodniarz
@frugASS: Pirackie wersję też mają podobno naliczać xD
170
GrimesZbrodniarz
@Vladimis: Excel dodaje głębi temu memowi, bo to pewnie Excel podjął taką świetną z punktu marketingowego decyzję xD
84
gerbilos
gerbilos
@trzeci mem w excelu? Widzę, że człowiek kultury ( ͡º ͜ʖ͡º)
27
xfin
ponowne instalacje nie będą naliczane

@happy_shroom: To się nadal da zrobić na stawianych od zera maszynach wirtualnych ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
25
Vladimis
@trzeci: Czemu wrzuciłeś mema do excela przed zapostowaniem?
21
czuczupikczu
21
Qlien
@happy_shroom: to nie ma znaczenia czy napiszą że ponowne instalacje będą naliczane czy nie bo to jest po ich stronie weryfikacja.

Ten model jest kompletnie bez sensu i ja nie wiem co za idiota go wymyślił.
12
GrimesZbrodniarz
@trzeci:

mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych

W sumie, to gdyby jakieś duże studio pomimo tego zostało przy Unity była by zabawa, zamiast review bombingu ludzie po prostu celowali by w finanse takiej spółki xD
10
Qlien
ma on sens i to duży, został on stworzony aby objąć może 5% developerów

@happy_shroom: Czyli praktycznie dla wszystkich którzy mają przychody pozwalające na przeżycie z tworzenia gier xd

wystarczy poczytać o co chodzi i wykonać obliczenia jak przekłada się to na opłaty teraz a jak było
10
GrimesZbrodniarz
@happy_shroom:

ma on sens i to duży, został on stworzony aby objąć może 5% developerów
6
B.....i
@trzeci: coooo? Jakieś zmiany licencyjne, że płatność za soft będzie od liczby instalacji?
4
Ursus-maritimus
@happy_shroom: to nie ma znaczenia czy ten pomysł powstał z zamysłem o małych czy dużych. Jedni i drudzy będą/są oburzeni że nagle znikąd ktoś wyciąga łapę po dodatkowe pieniądze. Unity sugeruje że dużych to nie zaboli, ale gdy nagle wydatki na same licencje i koszta obsługi Unity skoczą np. z 5% do 25% to niezależnie od rozmiaru studia każdego by to zabolało.
4
Ursus-maritimus
@RandomowyMirek: Jesteś piekarzem, sprzedajesz chleb. Nagle dostawca mąki wpada na pomysł że musisz płacić mu $0,2 od każdej kromki chleba jaką kupujący sobie ukroi z tego chleba co już kupił. Producent mąki jeszcze nie wie jak to będzie sprawdzał ale już Ciebie informuje że ma taki chytry plan.
4
SzubiDubiDu
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
3
RandomowyMirek
RandomowyMirek
@trzeci
Może ktoś wrzucić jakieś tldr, bo nie wiem ossochozi
3
GrimesZbrodniarz
@Meserole: Jeśli instalator będzie rekquestował każdą instalację to pirackie wersje też będą wysyłać powiadomienie jeśli urządzenie ma dostęp do internetu.
3
K.....3
K.....3
@GrimesZbrodniarz: Tak xD oraz każde ponowne zainstalowanie gry. Czyli mała zorganizowana akcja z kilkoma liniami shella może zabić małe studia, albo zaboleć dużych

@trzeci: jak oni niby chcą to weryfikować? xD
2