Aktywne Wpisy

kochamajfony +723
Tak se przeglądam główną i mirko
W zasadzie wszystko oparte jest na nienawiści. Nienawiść do psów, do fajerwerków, do deweloperów, do Polski, Ukrainy, Rosji, lewakow, prawakow, konfederatów, p0lek, Polaków i mógłbym tak wymienić jeszcze długo
W zasadzie wszystko oparte jest na nienawiści. Nienawiść do psów, do fajerwerków, do deweloperów, do Polski, Ukrainy, Rosji, lewakow, prawakow, konfederatów, p0lek, Polaków i mógłbym tak wymienić jeszcze długo
karol-kowalski09 +414
Potrzebuje pomocy internautow. W jednym z osrodkow zmasakrowali mi zone podczas kolonoskopi. Pomimo ze odmowila badania bo znieczulenie nie dziala nadal to robili na siłę. Tak mocno krzyczala ze pomimo ze umiescili glosnik z muzyka na korytarzu bylo to slychac. Sliowo przerwalem badanie. Zona wyladowala w szpitalu psychiatrycznym po tym badaniu i również na oddziale chirurgicznym z powiklaniami. Nie jest to jedyny przypadek. Zgłosiła się do nas inna pacjentka która nogami broniła
Witam. Piszę do was bo może pomożecie mi dojść do sensu działania pewnego pracownika. Nie owiając w bawełnę.
Jestem osoboą która decyduje w pośredni i bezpośredni sposób o podwyżkach. Jest u mnie jedne programista. Pracuje tu ok. 2 lat, jego zarobki wynoszą X kwotę, żądał podwyzki rzędu 25%. Miał tam jakąś stosowną argumentację, no ale wiemy jakie są czasy w IT.
Nie zgodziłem się, dałem mu 10% (z 12k brutto na UOP na 13200).
-> Pracownik nie przyjął tej podwyżki i dowiedziałem się, że złożył wypowiedzenie
-> W skrócie, osoby nade mną nie są zadowolone z tego faktu, że ten pracownik odchodzi, bo mają wejść nowe projekty i on by tam pasował ze swoim skilliami dość mocno
-> No ja znając życie wziałem na rozmowe tego pracownika i powiedziałem mu, że "Pojawiły się nowe możliwości oraz zgody ... " i jesteśmy w stanie przyznać CI podwyżkę o którą prosiłeś czyli 25%...
Jego odpowiedź : "Dziękuję, ale ja już nie jestem zainteresowany"
Moja rekacja: WTF, no i gadam z nim o co mu chodzi jaki jest problem, a on, że skoro on ma dostać podwyżkę wtedy, kiedy musi dać wypowiedzenie to nie jest to normalne i źle to wróży na przyszłość.
-> Myślałęm że sobie to przemyśli i tylko chce więcej ugrać. Pojawiła się kolejna opcja, że nie 25% ale 30% możemy mu dać, ze względu na przemyślenie indywidualne jego osoby i postaci w pracy.
-> Jego reakcja: Nie jestem zainteresowany.
Poczułem się jakby ktoś mi dał w pysk. Albo wylał g---o na twarz. Koleś chciał 20% podwyżki , a dostaje ofertę na prawie 30% podwyżki i nadal mu mało.
-> W jaki sposób myślicie go nakłonić do zostania w firmie ? Nie ma w ogóle opcji żeby odszedł z tej firmy, bo oberwę również ja.
#programowanie #programista15k #pracait #programista #programista25k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co go skłoni aby zostałw firmie
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: zrobiłeś to samo nie dając mu tyle ile chciał.
Po podwyżkę przyszedł mając już spadochron, dlatego po obrazie z twojej strony propozycją 10% idzie do konkurencji.
Twoje działanie, z jego punktu widzenia wygląda słabo. Najpierw nie było opcji na 25% a teraz jest na 40 ... nagle pojawiają się nowe projekty huje muje, nie, to wygląda jak ściema, jakbyś wiedział że jest pipą i z 10% się ucieszy, a jak odchodzi to nagle przeliczasz ile był dla firmy warty :)
Skoro
Jak będziesz do niego
@mirko_anonim: no to właśnie ci pokazał, że jest opcja i że oberwiesz ;p
Z------ś, gdybyś pogadał z ludźmi z góry o nadchodzących projektach przed negocjacjami z pracownikiem, a nie po, to nie byłoby tematu.
Stawka 12k (underpaid, ale luz i lubie ta firme) - nie chca dac podwyzki.
Biore robote za 20-25k, @mirko_anonim przychodzi i mówi, że łaskawie da mi ~13k, albo 14k albo moze jednak 15k (strzal w pysk w druga strone bo nie dalo sie od razu?)
Mam w------e bo nagrana inna robota,
@mirko_anonim: ktoś chyba jednak nie wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba chciałeś napisać w januszexie a nie w IT. K---a, niech cię zleje, kierowniczku.
@mirko_anonim:
Czegoś tu mocno nie rozumiesz, koleś chciał 20% podwyżki na normalnych warunkach bez proszenia się/rzucania wypowiedzeniem.
Chcesz mu dać 30% tylko dlatego bo jesteś z własnej winy pod ścianą bo gość rzucił wypowiedzenie, normalnie tyle byś mu nie dał i w ten sposób straciłeś zaufanie i lojalność