@JustTheDude: przypuszczam, że bardziej chodziło o to, że niektórzy starsi użytkownicy internetu nie są na tyle upośledzeni i s---------i, żeby nie umieć napisać 9 słów bez użycia 4 skrótów i wymieszania języków w taki sposób, że komunikat przypomina jakiś gryps więzienny.
@JustTheDude pisałem smsy za czasów jak kosztowały 2.50zl za sztukę. korzystałem z GG, tlen, icq, jabber, IRC. nigdy nie spotkałem się z takimi skrótami. może otwórz oczy i zaakceptuj że różne środowiska roznych tekstów/skrótów używają ;)
@JustTheDude: problemem jest tutaj, przynajmniej dla mnie, fakt, że skróty pojawiają się w kontekście zdania po polsku. W głowie szukałem jakichś polskich wyrażeń. No i jest jeszcze ten skrót "nie wiem", który też sugeruje, że pozostałe też mogą być polskie. W sumie to całe dnie przesiaduję na reddicie i twitterze. Znam idk, nvm i może kilka innych, ale wiadomość z tego zrzutu była dla mnie nieczytelna. no ale dobrze się
@Erlein gościu, babka zaoszczędziła właśnie 0.2137 sekundy na tych skrótach. Pomyśl, ile dzięki temu oszczędza w ciągu dnia. Pomijanie interpunkcji to kolejne 0.1488 sekundy na każdy pominięty przecinek.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Komentarz usunięty przez autora
Skrótów polskich słów też nie znasz bo jesteś za stary?
K---a, wspolczesne Julki naprawdę tak piszą? xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak pisałem wcześniej nie spotkasz się ze skrótami z języka angielskiego jak w nie przesiadujesz w takich środowiskach.
źródło: IMG_5152
PobierzW sumie to całe dnie przesiaduję na reddicie i twitterze. Znam idk, nvm i może kilka innych, ale wiadomość z tego zrzutu była dla mnie nieczytelna.
no ale dobrze się