Wpis z mikrobloga

https://twitter.com/Tendar/status/1695784389094060069/mediaViewer?currentTweet=1695784389094060069¤tTweetUser=Tendar

Ponieważ wdałem się w dyskusję z onucą... znaczy JA dyskutowałem o manipulacjach w rosyjskich filmikach, natomist onuca o ukrywaniu "prawdziwych ukraińskich strat", wklejam, jak wedlug osintu (a onuc udających symetrystów) wyglada utrata techniki.

Osint polega na tym, ze iluśtam siedzi i liczy, że w środę stało na placu 50, a sobotę stoi 30. Liczą, a potem uzgadniają i wychodzi im, że i Rosja, i Ukraina, w sytuacji operacyjnej jak na Zaporożu, zależnie od natężenia walk, tracą odwracalnie i nieodwracalnienie (nieodwracalne traci się raz, odwracalnie tę samę technikę w czasie jednej kampanii można stracić i 3 razy) racze nie mniej jak 20 do ok. 50 szt.

Onuce (metoda na symetrystę):
Ty 20, ja 60, to daje 40. Kto da więcej? 170? To daje circa 100.

Onuce (metoda na studenta):
Jeżeli chodzi o sytuację logistyczną armii ukraińskiej, to zjadła ona wczoraj 100 kg karpiów i jednego węgorza podobnego do robaka. Robaki dzielimy na...

JA (jako profesor): Ale ja nie podnosiłem kwestii, czy na zdjęciach lotniska widać, czy nie widać, zniszczeń 2 dni po ukraińskim ataku, potwierdzonym przez Rosjan, tylko że Ukraincy od półroku używają kartonowych dronów.

#wojna #rosja #ukraina #onucowewpisy #onucacodzienna
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach