Aktywne Wpisy
Jazon +129
#heroes3
Moja córka 6lvl, zajarana totalnie fantastyką, czasami widzi jak gram w heroski, albo jak oglądam jakiegoś streama. Dzisiaj poprosiła, czy by mogła ze mną zagrać, więc były hot seatsy grzane.
Czuję dobrze stary ʕ•ᴥ•ʔ
Moja córka 6lvl, zajarana totalnie fantastyką, czasami widzi jak gram w heroski, albo jak oglądam jakiegoś streama. Dzisiaj poprosiła, czy by mogła ze mną zagrać, więc były hot seatsy grzane.
Czuję dobrze stary ʕ•ᴥ•ʔ
Emble +9
#inpost
Co mogę zrobić z kimś kto notorycznie zamawia paczki na mój numer telefonu? To już chyba 3 z kolei. Przekierowuję je, bekowo nazywam ale pani Ada niestrudzenie zamawia kolejne paczuchy. Jest z innego miasta więc nie mogę skorzystać z jej hojności.
Co mogę zrobić z kimś kto notorycznie zamawia paczki na mój numer telefonu? To już chyba 3 z kolei. Przekierowuję je, bekowo nazywam ale pani Ada niestrudzenie zamawia kolejne paczuchy. Jest z innego miasta więc nie mogę skorzystać z jej hojności.
na całym świecie i nikt nawet nie zastanawia się dlaczego. Wszyscy wiedzą że machanie głową w górę i w dół oznacza "tak"
(chociaz nawet nie wszędzie) a w prawo i lewo "nie". To jest zbyt proste na tęgie męskie mózgi.
Nasz kod jest dużo bardziej zaawansowany. Jedno kiwnięcie głową w dół to oficjalne przywitanie w męskim świecie,
korzystają z niego biznesmeni na całym świecie, ale też mężczyźni którzy chcą sobie pokazać szacunek bez słów,
bo na przykład stoją po drugiej stronie ulicy. Natomiast dwa, lub trzy kiwnięcia w dół pokazują że zaimponowało mężczyźnie
wykonującemu ten gest, to co zrobił odbiorca kiwnięcia. Sprawa się komplikuje przy kiwnięciach w górę. Jedno kiwnięcie w górę
oznacza zazwyczaj "siema", po prostu luźnie przywitanie z ziomeczkiem, ale jeśli nadawca kiwnięcia robi to powoli,
to stawia drugiemu mężczyźnie wyzwanie, chce pokazać swoją wyższość, a w ekstremalnych przypadkach nawet obrazić odbiorcę.
Kod ten jest używany na codzień przez miliardy mężczyzn na całym świcie i większość nawet sobie nie zdaje sprawy.
Moja teoria jest taka, że w chromosomach XY gdzieś jest zapisana mowa głowoszyjna i ewidentnie powinno to zostać badane przez naukowców
jako niezwykle ciekawy element biologii człowieka. Innym ciekawym pytaniem badawczym jakie można zadać jest
"na c--j machasz głową czytając jakąś pastę głupi cepie".
#heheszki #pasta #thebestofmirko #humorobrazkowy
Także ostrożnie, to nie kwestia chromosomów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To sami jest z rozcieraniem liści pomiędzy palcami (test toksyczności rosliny) zbieraniem porządnych kiji i kamieni (najprostsze narzędzia/ b--ń) I rzucaniem kamieniami w krzaki czy wodę (płoszenie zwierzyny). Mamy także naturalny strach przed pełzającymi stworzeniami oraz pająkami. To nie wzięło się z nikąd.
@nic3k: Antropolodzy się zastanawiają i są badania prowadzone pod tym kątem. Gesty w górę i w dół mają objaśnienie umotywowane tak samo jak np u psa.
- pochylenie głowy na powitanie - okazanie szacunku, osłona gardła, obserwowanie "przeciwnika"
- podniesienie głowy na powitanie - odsłonięcie gardła, okazanie zaufania i sympatii