Wpis z mikrobloga

Czy istnieje coś lepszego do podróżowania po Polsce od NaviExpert? Darmowe lub płatne. Zależy mi przede wszystkim na dobrym trafficu i algorytmach wytyczania trasy z jego uwzględnieniem. Google Maps i Waze wysiadają przy NE, więc nie biorę pod uwagę.

#nawigacja #motoryzacja #podroze #android
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@SmartCheetah Automapa. Jeżdżę od kilku lat, zdecydowanie polecam. Ma też bardzo dobrą bazę adresowa. Zdarzyło się, że GM nie było w stanie poprawnie doprowadzić, a AM owszem.

Możesz wziąć opcje na miesiąc za bodajże 20 czy 30 zł i wypróbować.
  • Odpowiedz
  • 1
@Atreyu: wysiada. Potrafiło mnie uparcie kierować w rozkopaną, zablokowana na całej długości ulicę w Warszawie, gdzie remont nie trwał od godziny... Poza tym algorytmy omijania korków są gorsze.

@piwakk dzięki, a miałeś porównanie z NaviExpert?
  • Odpowiedz
  • 0
@SmartCheetah A no i wczoraj jeździłem w okolicach Warszawy w godzinach szczytu już, czyli po 13 i wytyczyło tak samo jak GM. Więc no dobrze radzi sobie z ruchem.

Jedyny minus w mojej opinii to słaby wygląd na android auto. Bez AA wygląda fajniej, ale no to kwestia gustu.
  • Odpowiedz
  • 0
Wiadomo, nic nie przebije GM

@piwakk: Ciężko dyskutować, że GM ma słabe dane o ruchu, ale ostatecznie nie potrafi tak tego wykorzystać jak np. NaviExpert. Jeździłem ostatnio po Gdańsku w godzinach szczytu i w pełnym sezonie turystycznym. GM nawet nie podejmował wyzwania, ciągnął przez główne zakorkowane drogi i niedoszacowywał godziny dojazdu. NE był dużo bardziej precyzyjny i robił co mógł, by uszczknąć czas. Testowane na obu aplikacjach otwartych jednocześnie na
  • Odpowiedz