Aktywne Wpisy
mateuszmozol +2
#informatyka #facebook #socialmedia #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski #haker #programista15k
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
drivent +18
Piszę to, abyście wiedzieli że otyłość nie jest cool. Jest to choroba, w ICD 10 zaznaczona jako E66, a nadciśnienie tętnicze i w konsekwencji udar (w tym wypadku krwotoczny) to jego następstwa. Wszystkie te durne reklamy, które promują otyłość, wszyscy Ci aktywiści body positive mają krew na rękach młodych osób, jak ten chłopak.
#gorzkiezale
#ratownikmedyczny
#bekazpodludzi
#bekazlewactwa - dlatego że to najczęściej skrajni aktywiści po lewej stronie barykady promują takie postępowania
#medycyna
@Vamyss: Bez przesady. Swiniak sam sie tak zapasl.
Nie popieram tych wszystkich akcji, ale zeby wazyc 140 kg to naprawde trzeba byc swinia i zrec jak swinia na wlasne zyczenie
Generalnie życie nie jest cool i powinno mieć swoje oznaczenie w ICD. Jak nie udar to nowotwór, wirus, itd. itd. U mnie w rodzinie jest osobą, która była aktywna fizycznie, zdrowo jadła, zero fajek, alkohol to najwyżej na imieninach, co prawda jak na mężczyznę był to już wiek, w którym powoli
prawił w mojej psychice ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@hanma: na drugi
@Vamyss: W tym ruchu pierwotnie nie chodziło o jakąkolwiek otyłość, a o uczenie akceptacji własnego ciała. Uczenie ludzi, że nie muszą dążyć do bardzo szczupłych sylwetek z pierwszych stron gazet, bo piękne jest to jacy są. Przekonanie, że wartość człowieka nie powinna być budowana na tym jak on wygląda
@Vamyss: 140kg to nie jest ogromna nadwaga, ogromna nadwaga to taka, gdzie pacjenta bys wiózł do zoo żeby go wsadzić w tomograf. :)