Aktywne Wpisy
mateuszmozol +2
#informatyka #facebook #socialmedia #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski #haker #programista15k
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
drivent +18
Piszę to, abyście wiedzieli że otyłość nie jest cool. Jest to choroba, w ICD 10 zaznaczona jako E66, a nadciśnienie tętnicze i w konsekwencji udar (w tym wypadku krwotoczny) to jego następstwa. Wszystkie te durne reklamy, które promują otyłość, wszyscy Ci aktywiści body positive mają krew na rękach młodych osób, jak ten chłopak.
#gorzkiezale
#ratownikmedyczny
#bekazpodludzi
#bekazlewactwa - dlatego że to najczęściej skrajni aktywiści po lewej stronie barykady promują takie postępowania
#medycyna
Komentarz usunięty przez moderatora
@Vamyss: Czyli co? Umarł? Czy na co się kwalifikuje.
1. Zabierają przestrzeń (hehe) ludziom którzy faktycznie mają problem ze swoim ciałem, deformacje, brak kończyn (nawet tutaj dziewczynę bez nogi zestawiają z kimś otyłym) i co ważne NIE MOGĄ GO ZMIENIĆ
2. Społeczeństwo traci na ludziach otyłych podwójnie, z jednej strony są bardziej narażeni na choroby i wypadki, więc bardziej obciążają system, a z drugiej to nie wytwarzają tyle wartości dla społeczeństwa gdyby byli chudzi (wiesza sprawność fizyczna = więcej energii = większą chęć i kreatywność w pracy)
3. Robią sobie krzywdę i próbują w to wciągnąć innych.
Nie zrzucam całości winy na tych ludzi, są niejako ofiarami systemu, żyjemy w czasach gdzie wszędzie ładowany jest cukier, jesteśmy z każdej strony bombardowani marketingiem który ma działać na nasze najbardziej pierwotne instynkty i ciężko jest znaleźć jedzenie które nie zostało w przetworzone w jakimś stopniu. Rozumiem, że ludziom może być ciężko w takiej nierównej walce z korporacjami które zrobią wszystko, łącznie z dodawaniem uzależniających substancji (cukier, kofeina, tłuszcze) do jedzenia żeby tylko uzależnić kogoś od kupowania swoich produktów. Nie można też nikogo wyzywać od grubasów, czy wywoływać do przemocy wobec grubych ludzi, zwłaszcza że często są po
Dlaczego zatem Dove miałby promować zdrowy tryb życia oparty na owocach i warzywach, skoro to jednoznaczne z zakończeniem spożycia lodów, majonezów i masła (przynajmniej
Komentarz usunięty przez autora