Aktywne Wpisy
mickpl +1127
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Yuri_Yslin +72
Rocznik 87. Sporo z moich rówieśników z okresu 2012-2017 nie kupiło mieszkania. Ba, mało kto o tym myślał wtedy.
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja. Rozumiem jakbym rozmawial z kims o tym (ponoc mikrofon wylapuje) albo wpisywal w internecie info o tym.
@xiv7 Nom wlasnie nie. Zadne youtube, google, instagramy, tiktoki, facebooki.
Wczoraj wlasnie pomyslalem nad zakupem irygatora bo w-----a mnie, ze mam czasem miedzy zębami a dzisiaj nagle wyskakuje mi reklama xD. W ogole to juz nie pierwszy raz taka sytuacja. Mam swoja hipoteze, ze facebook jak i inne portale tworzą profil uzytkownika, algorytmy i sztuczna inteligencja
czytałeś politykę cookies?
Ps. Ostatnio szukalem miniaturowej maszyny do szycia na amazonie, to potem caly tydzien mialem "shorty" na YouTube o szyciu.....
@mateuszmozol: Rozmawiałeś z kimś o tym? Czy osoba z którą o tym rozmawiałeś łączyłą się ostatnio z tymi samymi sieciami wifi co ty?