Aktywne Wpisy
wyslij_nudeski +30
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
fsfdjf +41
od miesiąca odkładałam wykonanie czynności której wykonanie zajęło mi niecałe 10 minut, ja #!$%@?ę dlaczego taka jestem
Piszę to, abyście wiedzieli że otyłość nie jest cool. Jest to choroba, w ICD 10 zaznaczona jako E66, a nadciśnienie tętnicze i w konsekwencji udar (w tym wypadku krwotoczny) to jego następstwa. Wszystkie te durne reklamy, które promują otyłość, wszyscy Ci aktywiści body positive mają krew na rękach młodych osób, jak ten chłopak.
#gorzkiezale
#ratownikmedyczny
#bekazpodludzi
#bekazlewactwa - dlatego że to najczęściej skrajni aktywiści po lewej stronie barykady promują takie postępowania
#medycyna
szkoda czasu straży czy innych ratowników
@Dumle007: jeszcze ta z bielactwem
@onepnch: oplułem kibel ze śmiechu xDDDDD
"ciałopozytywność" w temacie otyłości powinna polegać na niesmianiu się z kogoś, tak jak nie śmiejesz się z kogoś bez nogi, ale przyjacielowi bez nogi powiesz, że powinien ćwiczyć, żeby zachować maksymalną mobilność czy coś, a przyjacielowi z otyłością powinieneś mówić, że powinien coś ze
Skąd wiesz że facet był otyły bo słuchał ludzi od body positivity, a nie dlatego np. że jedzenie było dla niego jedyną przyjemnością w życiu, albo miał rozwalone hormony regulujące poczucie głodu i sytości?
@Vamyss: "pacjent nie kwalifikuje się nawet na neurochirurgię."
czyli pocjent vegetable i kaput?
@Dadas77: Nie wiem co to jest
Taka mocno patologiczna otyłość była pewnie powiązana z depresją lub innymi zaburzeniami psychicznymi, ciężko tu od razu przypisywać winę ruchowi grubych bab.
@Vamyss:
Tam musiało być dużo więcej problemów zdrowotnych na rzeczy, albo gościu ważył nie 140 kg a 200+. Poglądowo - facet 140 kg zmieści się na styk w t-shirt 2XL z sieciówki, 3XL jest luźne (obwód klatki 125 cm, bebecha na wdechu 135 cm, spodni pod brzuchem 105 cm).
Mam 35 lat, obecnie
Trochę przesadzasz, ale rozumiem emocje.
W Body Positive nie chodzi o to by promować chorobliwą otyłość, a akceptować/tolerować siebie i innych z nadwagą. Jest to jednocześnie drugi biegun od nadprezentacji sylwetek modelowych, które sztucznie wytwarzają wrażenie normy i wpychają realną normę w dyskryminację.
Oczywiście po obu biegunach są eksrrema i w BP też dochodzi do nadinterpretacji i nadużyć. Jestem jednak pewien, że większość zmagających się z otyłością jest świadoma swoich