Aktywne Wpisy
kot_kustosz +368
Namalowałam Heisenberga i w sumie jestem z niego dumna. Farby akrylowe na płótnie 40x50
W kom kilka fotek z bliska
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#tworczoscwlasna #malarstwo #rysujzwykopem #pokazmorde #chwalesie #seriale #breakingbad #film
W kom kilka fotek z bliska
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#tworczoscwlasna #malarstwo #rysujzwykopem #pokazmorde #chwalesie #seriale #breakingbad #film
Cosipi +190
Jak tam się czujecie fajnopoljaki?
Dla nas #!$%@? nowe podatki od srania, zusy, prąd 80% itd
A dla braci ze wschodu 6kkk socjalu xD
Ale najważniejsze że Szymek z Donkiem robią szopkę z sejmu i pseudoprocesy pisiorów pod publiczkę
xDDDDDDDDD
Ależ wy jesteście #!$%@? głupi...
#konfederacja #bekazlewactwa
Dla nas #!$%@? nowe podatki od srania, zusy, prąd 80% itd
A dla braci ze wschodu 6kkk socjalu xD
Ale najważniejsze że Szymek z Donkiem robią szopkę z sejmu i pseudoprocesy pisiorów pod publiczkę
xDDDDDDDDD
Ależ wy jesteście #!$%@? głupi...
#konfederacja #bekazlewactwa
#pieklokobiet #bekazpisu
@hellyea: w sumie ciekawe że wypowiadasz się całkiem normalnie, rozsądnie i logicznie, a chłopy zaraz naskakują na Ciebie w pasywno agresywny sposób... ( ͡º ͜ʖ͡º)
Też kiedyś widziałem argumenty nt. pomocy przy wnukach czy ze względu na rodzenie dzieci.
Na temat dzietności i innych ciekawych statystyk powiązanych z różnymi czynnikami jest trochę w książce Hansa Roslinga „Factfulness”.
Nie wiem też czy trzymać kciuki, żebyś jednak dożył emerytury czy bardziej humanitarnie byłoby tego nie robić XD dlatego umówmy się, że sam sobie wybierz :D
Mój dziadek przestał pracować na budowie w wieku 75 lat bo to lubił.
W 2022 nie lepiej
W 2022 r. przeciętne trwanie życia mężczyzn w Polsce wyniosło 73,4 roku, natomiast kobiet 81,1 roku - podał Główny Urząd Statystyczny (GUS).
Mężczyźni są mega ruchami systemowo i trudno uwierzyć ze może dochodzić do takiej dyskryminacji.
Teraz na dodatek dzieci rodzi się w #!$%@? mało dzieci wiec kobiety po prostu idą lekko przez życie nie mając nawet obowiązków domowych
2022 r. współczynnik dzietności spadł nam do
Zajebiscie, lepszy przymus niż wybór, bo nie zdziadziejesz jak twój dziadek nie zdziadzial XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nah, lekarze są raczej sceptyczni odnosnie tego że dożyje 60tki, więc jeśli sam się wcześniej nie wykończę to zrobi to mój organizm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Qullion: Jak już to GUŁAGI zapamiętajcie to GUŁAGI to były obozy koncentracyjne a KOŁCHOZY to spółdzielnie rolnicze w ZSRR i w krajach byłego ZSRR.
@asdfghjkl: wiele w tym prawdy. Ja daję sobie czas max. do 55r.
@asdfghjkl: no chyba, że jesteś policjantem lub masz inny uprzywilejowany zawód i przechodzisz wcześniej, bayo
Bo dopiero wtedy robi to wrażenie.
Mężczyzna spędzi na emeryturze 9% swojego życia
Kobieta na emeryturze spędzi 24% swojego życia
Ale paygap
A już szczególnie działa ta zasada w stosunku do kobiet, gdzie ich szacunek do siebie się odwzajemnia albo odcina kontakt (konflikty są zawsze nieopłacalne). Ja na to tak patrzę.
Sądzę tak jak Ty, że nie należą im się
@wojtek-m: teraz 800+ zbyt mocny cios w ten kraj