Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +165
Przejazd troglodytów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazpodludzi #heheszki #bekazkiboli #patologiazewsi #patologiazmiasta
#bekazpodludzi #heheszki #bekazkiboli #patologiazewsi #patologiazmiasta
cocieboli +17
Zastanawia mnie jedna rzecz. Ja ogólnie mam to gdzieś jak kto żyje, z kim żyje, co se tam #!$%@? robi. Po prostu totalnie mnie nie interesuje życie seksualne ludzi. Jakby nooo, to jest ich sprawa. I zawsze mnie zdumiewa, że prawica tak baaardzo jest tym zainteresowana. A co więcej, oni ciągle gadają o życiu seksualnym ludzi tej samej płci. O co im chodzi? Dlaczego się tym tak interesują? Czy to chodzi o
#pieklokobiet #bekazpisu
Jesteśmy jednym z 5 krajów w Europie z nierównouprawnieniem.
Widze jak żyja emeryci widziałem jak moja babcia i dziadek kiedyś biedowali. Ja nie mam zamiaru tak żyć dlatego zakładam,
@asdfghjkl: prawdę mówiąc to nie powinni zabierać 60% pensji na te gówno pieniądze przejadane przez obecnych emerytów, których szczytowe zarobki miesięczne za PRL-u nie byłyby w stanie pokryć nawet jednego dnia obecnej emerytury, którą dostają. O składkach nawet nie wspominam, tak samo jak o darmozjadach urzędniczych, na których idą miliardy do tej piramidy.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
A co do długości życia to zdecydowanie więcej niż jedna zmienna na to wpływa.
Proponuje najuczciwsze rozwiązanie polegające na uzależnieniu wieku emerytalnego od prognozowanej długości życia.
obecnie srednio jest to 13 lat. Zmniejszmy to do 12 (bo niedobory na rynku pracowniczym) i mamy:
Wiek emerytalny kobiet 80 - 12 = 68 lat
Wiek emerytalny mężczyzn 72 - 12 = 60 lat
U kobiet minus 2 lata za każde urodzone i wychowywane przez 18 lat dziecko (max 4 dzieci)
( ͡° ͜ʖ ͡
- uprawia oliwki, pomarańcze i kukurydzę, winogrona które daja mu dodatkowy dochód
- produktuje wino na którym tez dorabia
- hoduje owce, kozy i kurczaki, żeby nie musieć
@hellyea: to, że ZUS wylicza emerytury dla mężczyzn i kobiet, biorąc pod uwagę średnią dalszą długość życia dla obu płci (za GUS). I mężczyźni są na tym stratni, zupełnie bez logicznego powodu, a wręcz wbrew logice.
@kiciek: zacznijmy od tego, że nikt nikogo nie zmusza do przejścia na emeryturę, ba, na emeryturze można normalnie pracować. Więc argument "wydłużmy wiek, bo ludzie teraz mają niskie emerytury" jest po prostu błędny i wynikający z nieznajomości podstawowych przepisów.
I to nie dotyczy tylko wykopków, ja takie brednie słyszę/czytam regularnie w "poważnych"